- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Девојка од милион долара“ освојила свет па доживела суноврат – Британка више не живи у бајци

© AP Photo / Thibault CamusЕма Радукану
Ема Радукану - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
Пратите нас
Ема Радукану, британска тенисерка, под знаком је питања за Вимблдон на ком је прошле сезоне направила један од важнијих успеха у каријери. После планетарне популарности коју је стекла претходне године титулом на УС опену, млада Британка потписала је многе уговоре и постала „девојка од милион долара“, али након тога не успева да оствари већи успех.
Када се млада Ема Радукану претходне сезоне појавила на Вимблдону, Британцу су у њој видели велики таленат и наду да су после дуго година добили женску тениску звезду.
Иако је меч четвртог кола на лондонској трави предала због проблема са дисањем, Радукану је настила да одушеваљава јавност и упутила се на УС опен.
По доласку на Отворено првенство Америке, Радукану је морала да прође квалификацијe да би се нашла у главном жребу.
Жеља, таленат и воља били су велики, а сан је деловало све више достижно када је Британка успела да прође квалификације.
Невероватна тениска бајка наставила се током целог турнира, а Ема је на крају у 18. години освојила УС опен и уједно прву титулу у каријери.
Постала је тада планетарно популарна, а спонзори су се готово отимали око ње због чега је постала вртоглаво богата и добила надимак „девојка од милион долара“.
Радукану је на УС опену постала прва квалификанткиња која је освојила Гренд слем и то без изгубљеног сета, а уједно је и оборила рекорд са најмање одиграних мечева пре освајања неког трофеја.
Међутим, бајка као да је и сувише кратко трајала јер после успеха претходне сезоне, Радукану није остварила значајније резултате.
Ове године испала је у трећем колу Аустралијан опена, да би на Ролан Гаросу учешће завршила већ у другом колу.
Чекало се да „експлодира“ на трави, али по доласку у Нотингем забринула је домаћу публику.
Талентована Ема предала је меч Викторији Голубић у тренутку када је губила 4:3 у првом сету, а разлози зу болови у стомаку које је покушао да спречи и медицински тим.
После меча у Нотингему, Радукану је неизвесна за учешће на Вимблдону што је и сама признала јер није умела да дефинише повреду.
„Врло чудна повреда. Не знам шта сам могла да урадим другачије. Сигурно је да нећу питати 'Гугл доктора' већ ћу да се посветим испитивањима. Не знам шта ће бити са Вимблдоном, немам идеју. Очито сам разочарана и сматрам да немам срећу“, истакла је Радукану.
Млада Британка нема среће, али нема ни формуле за успех које је било претходно сезоне.
Од почетка године Ема има само осам победа наспрам 11 пораза, док је све чешће заштитно лице многих брендова.
Тенис који је млада Британка румунског порекла играла на париској шљаци није био ни налик оном који је показивала у другом делу прошле сезоне.
Њени агресивни ударци са основне линије више као да не успевају да запрете противницама, а питање је и када ће уопште због недефинисане повреде моћи поново на терен.
Иако има тек 19 година и има времена за успех занимљиво је да јој успеси од прошле сезоне нису били довољна мотивација за још веће успехе.
И даље је сигурно међу најбогатијим тенисеркама на свету, али мораће да нађе решење како да се пробије и међу најбоље, не само када је новац у питању.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
Надалова главна тема и даље Новак: „У најбољој је позицији да обори рекорд“
Саша Зверев - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
Зверев се јавио из болнице – после операције објавио детаље повреде
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
Рафа је изабрао – инјекције, трофеј и на крају штаке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала