- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев се јавио из болнице – после операције објавио детаље повреде

© AP Photo / Thibault CamusСаша Зверев
Саша Зверев - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
Пратите нас
Александар Саша Зверев, немачки тенисер, огласио се из болнице након што је оперисао десни зглоб који је повредио у полуфиналу Ролан Гароса и открио да је покидао сва три бочна лигамента.
Играо је Саша Зверев турнир из бајке на париској шљаци, а у тренуцима када је могао да преокрене полуфинале против Рафаела Надала, доживео је изузетно незгодну повреду.
Немац је искренуо зглоб и пао при резултату 7:6 за Надала и 6:6 у другом сету, а одмах је било јасно да је повреда озбиљна јер је Зверев јаукао од болова.
После информације да неће моћи да наступа на Вимблдону и да је за опоравак потребно око осам недеља, од понедељка други рекет света огласио се из болнице и објавио детаље повреде.
„Сви имамо своје путовање у животу. Ово је део мог. Следеће недеље ћу бити светски број два, али јутрос сам морао на операцију. После даљег прегледа у Немачкој, добили смо потврду да су ми покидана сва три бочна лигамента десног скочног зглоба. Да бих се што пре вратио такмичењу, осигурао сам да сви лигаменти правилно зарасту и да повратим пуну стабилност у зглобу, а операција је била најбољи избор“, написао је Зверев испод фотографије из болничког кревета.
Немац се захвалио свима на подршци, а један од колега који му је међу првима пружио подршку је и Новак Ђоковић.
Да је Зверев славио у полуфиналу Ролан Гароса, од понедељка би се нашао на првом месту АТП листе, међутим Немцу се није дало, али ће свакако постићи највећи успех каријере доласком на друго место.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
Рафа је изабрао – инјекције, трофеј и на крају штаке /видео/
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
СПОРТ
Надал под лупом – постоји ли „тајно оружје“?
Аустралијски тенисер Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
СПОРТ
Тај луди Ник... /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала