- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалова главна тема и даље Новак: „У најбољој је позицији да обори рекорд“

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
Пратите нас
После освајања Ролан Гароса, Рафаел Надал главна је тема, али не само због 22. Гренд слема већ због болова у стопалу и начина на који се лечи. Иако је недавно савладао Новака, Надал верује да је српски ас у положају да га престигне по броју Гренд слем трофеја јер нема здравствених проблема.
Рафаел Надал направио је историјски подвиг и озбиљно се одмакао од Новака Ђоковића и Роџера Федерера по броју освојених Гренд слемова и сада има 22 у односу на 20 Србина и Швајцарца.
Надал је већ по освајању трофеја на париској шљаци истакао да га број титула са најпрестижнијих трофеја не занима и да је могуће да га Новак престигне.
У новом интервјуу за АТП Надал је још једном истакао да је српски тенисер у најбољој позицији да га престигне јер је у доброј форми нема здравстених проблема.
„Све може да се деси. Јасно је да је Новак у најбољој позицији да обори тај рекорд, јер нема физичких проблема и игра на спектакуларном нивоу“, објаснио је Рафа.
Када је у питању Роџер Федерер, шпански ас сматра да његов велики пријатељ и колега тешко може да се врати у 41. години на тај начин да освоји чак два Гренд слема.
Федерер је ван терена дуго. Од њега увек може да се очекује нешто посебно, али сви знамо колико је тешко вратити се, још теже са 40 година, али видећемо шта ће се догодити“, истакао је Надал.
Шпанац не размишља превише о рекордима јер му је приоритет да се избори да што дуже игра с обзиром на то да му стопало прави све веће проблеме.
„Као што сам увек причао, није ми сметало када смо били изједначени, а ни сада када имам два трофеја више. Само желим да наставим да се такмичим“, рекао је Надал у интервјуу за АТП.
Саша Зверев - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
Зверев се јавио из болнице – после операције објавио детаље повреде
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
Рафа је изабрао – инјекције, трофеј и на крају штаке /видео/
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
СПОРТ
Надал под лупом – постоји ли „тајно оружје“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала