- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Једна слика, два гладијатора и сва суровост спорта /фото/

© AP Photo / Michel EulerРафаел Надал Саша Зверев
Рафаел Надал Саша Зверев - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2022
Пратите нас
Рафаел Надал и Александар Саша Зверев осетили су сву суровост врхунског спорта на другом Гренд слему у години. Наиме, обојица су по завршетку Ролан Гароса завршила са штакама, а како спадају у велики „фајтере“ на терену и модерне гладијаторе, јасно је колико згуснут распоред, напор и време у којем живимо и те како узимају данак.
Рафаел Надал покорио је рекордни 14. пут Париз, али га је уместо са осмехом, напустио и са жестоким боловима и питањем у ком правцу ће ићи његова каријера.
Бик с Мајорке морао је да прима неколико инјекција дневно, па је на крају платио данак. Осим што се у јавности све чешће може чути да је прешао границу и да је наводно користио недозвољена средства, Надал не може да стоји на ногама, те му помоћ пружају штаке.
Тако је по доласку у Барселону на аеродрому снимљен са штакама и наредни дани даће одговор на питање да ли ће нова и неиспитана метода лечења радиофреквентним таласима успети да оспособи шпанског гладијатора.
Није само четврти рекет света завршио на штакама, идентична ситуација је и са светским бројем три и човеком који се повредио играјући управо против Надала – Сашом Зверевом.
Немац руског порекла дао је све од себе на Ролан Гаросу, играо је атомски тенис, али му срећа није била наклоњена. Тешко се повредио и покидао сва три лигамента скочног зглоба десне ноге, а све у намери да у тајбрејку другог сета врати једну лоптицу у Надалово поље.
Изврнуо је зглоб, а онда читавом тежином стао на исти. Урликао је од болова, иначе „жилави“ Зверев, али спаса није било и завршио је у колицима. Повреда је била јача од жеље, а спорт је по ко зна који пут показао сву суровост на делу.
Зверев ће пропустити наредни Гренд слем турнир – Вимблдон, док остаје дебели знак питање каква је ситуација са Надалом.
Његов лекар Анхел Руис-Которо се огласио и поручио да верује да ће Шпанац успети да се опорави од повреде стопала до почетка турнира у Лондону.
„Рафа прати процес и добро напредује. Добро се развијало у првих неколико сати, а за два-три дана ћемо видети какве је ефекте имала интервенција. Можда ће за четири дана бити на терену, а онда ћемо пратити како ће се лечење даље развијати. Пратимо како ће нерви у стопалу реаговати. Ако буде било каквих непријатности после третмана, видећемо да ли ће учествовати на Вимблдону или неће“, рекао је Руис-Которо за шпански спортски лист „Марка“.
За разлику од Надала и Зверева, и даље светски број један Новак Ђоковић налази се на списку за трећи Гренд слем турнир у години, где ће покушати да смањи заостатак у односу на Рафаела Надала када је број највећих титула у питању.
Шпанац је одмакао и има 22 Гренд слем трофеја, док Новак после депортовања из Аустралије и пораза у четвртфиналу од Рафе на Ролан Гаросу стоји на 20 титула, баш колико има и повређени Швајцарац Роџер Федерер, чији се повратак на терен очекујем крајем септембра, почетком октобра.
Ема Радукану - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
„Девојка од милион долара“ освојила свет па доживела суноврат – Британка више не живи у бајци
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
Дефинитивна одлука Вимблдона: Без Руса и Белоруса у Лондону
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2022
СПОРТ
Надалова главна тема и даље Новак: „У најбољој је позицији да обори рекорд“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала