- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српски Ромео“ распаметио Европу

© REUTERS / DANIELE MASCOLOСрпски фудбалер Иван Илић (лево) у дресу Вероне прославља гол против Интера
Српски фудбалер Иван Илић (лево) у дресу Вероне прославља гол против Интера - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
Пратите нас
Српски везиста из редова Вероне Иван Илић налази се на мети бројних клубова, према писању италијанских медија. Клуб из „града љубави“ одбио је наводно понуду Лација „тешку“ 25 милиона евра за „српског Ромеа“ за којег су још заинтересовани Дортмунд, Атлетико Мадрид и Лион.
Одличне партије рођеног Нишлије Ивана Илића никога на Апенинима и шире нису оставиле равнодушним.
Усталио се у стартној постави Вероне талентовани 21-годишњак који је већ скупио 60 утакмица за италијанског прволигаша. Добре партије нису промакле ни селектору Драгану Стојковићу Пиксију, који је „свог“ Нишлију позвао и за репрезентативне акције у Лиги нација, где је на делу могао да се увери у његове квалитете и игру у оба правца.
Италијански медији објавили су вест да је Клаудио Лотито, председник Лација, спремио 25 милиона евра како би Сергеј Милинковић-Савић добио друштво из Србије на средини терена, али је то Верона глатко одбила.
Са Чизме такође стиже информација да је Борусија Дортмунд са новим тренером Едином Терзићем одлучна да у своје редове доведе талентованог везисту и упари га са Џудом Белигемом, чудом из Енглеске.
И нису само Лацио и Дортмунд загризли за „српског Ромеа“, већ из прикрајка вребају Олимпик Лион и Атлетико Мадрид, на чије квалитет није остао имун ни Дијего Чоло Симеоне.
Челници Вероне убеђени су да је пред бившим фудбалером Црвене звезде блистава будућност и да би могли далеко више новца да зараде уколико буду стпрљиви.
Илић је у досадашња три меча Орлова на старту нове сезоне Лиге нација одиграо полувреме против Словеније (4:1) и то као стартер, после чега га је заменио капитен Србије Душан Тадић.
Орлови у недељу од 20.45 поново играју против Словеније, овога пута у Љубљани, па то можда буде нова прилика за Ивана Илића у репрезентативном дресу.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2022
СПОРТ
Влаховић открио Италијанима шта је његово „гориво“ и за шта живи
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
СПОРТ
Пикси пред Словенију уверен: Имамо разлога за оптимизам
Детаљ са утакмице Сити – Арсенал у 3. колу Премијер лиге - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
СПОРТ
Енглези губе милионе због бојкота Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала