- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Запад ће на јесен почети да жање главну „жетву“ антируских санкција

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Пратите нас
Локомотива западне економије услуга и дигиталних валута лети ка зиду пуном паром, изјавио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Медведев је на свом Телеграму написао да су западне земље коначно схватиле да не могу да преживе без Русије. Јер тада становници Европе неће добити храну, ђубриво, енергенте за грејање својих кућа и друго.
„Са нестрпљењем очекујемо следећи пакет европских санкција… о којима аутори тих самих санкција одмах почињу да смишљају шеме заобилажења. Нећу помињати инфлацију, цене свих врста горива и прогнозе пада економија. Сви подаци су јавно доступни. А ово је тек први месец лета. Чекамо јесен... када ће требати да се жање главна санкциона жетва“, написао је Медведев.
„У међувремену, локомотива њихове економије услуга и дигиталних валута лети пуном паром према зиду“, додао је он.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Као одговор на руску специјалну војну операцију у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције.
Европска унија увела је крајем маја и шести пакет санкција против Русије који предвиђа постепено увођење ембарга на увоз „црног злата“ из Русије. Забрана ће се односити само на испоруке морем, а нафта која се испоручује нафтоводом „Дружба“ не подлеже ограничењима. Шести пакет европских санкција такође предвиђа искључење „Збербанке“, „Россељхозбанке“ и „Московске кредитне банке“ из СВИФТ-а.
Шпорет на гас - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
РУСИЈА
Медведев: Непријатељи Русије ићи ће до краја у тежњи да униште руску економију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала