- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић се на одмору буди у пет ујутру

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић и Хуанчо Ернангомез
Никола Јокић и Хуанчо Ернангомез - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
Пратите нас
Никола Јокић, двоструки освајач МВП награде НБА лиге, налази се на одмору по Европи после исцрпљујуће сезоне. Након Сомбора отишао је до Италије како би купио коње, то је открио његов пријатељ и бивши саиграч из Денвера Хуанчо Ернангомез. Јокић му се поверио да устаје у пет ујутру како би чешљао и певао коњима који су његова велика пасија.
Познато је да Никола Јокић сваки слободан тренутак користи како би у родном Сомбору уживао са породицом у коњима који су његова велика љубав.
У штали је кошаркашки геније примио и МВП награду од Денверове експедиције, што је заиста био несвакидашњи и крајње оригиналан догађај. Гостујући у подкасту Жордија де Маса Николин пријатељ Шпанац Ернангомес причао је о Јокићевој љубави према коњима.
„Оно што воли највише на свету, више од свега другог су његови коњи. Мислим да их воли више од своје жене. Када сам га видео последњи пут, на позадини телефона је имао слику коња. Сада има и ћерку, па је можда променио. Надам се искрено да је ставио слику коња са женом и ћерком“, поручио је Хуанчо.
Србин и Шпанац су пријатељство развили играјући за Денвер, али су им се путеви раздвојили након што је Ернангомез у фебруару 2020. године трејдован у Минесоту Тимбервулвс.
„Мислим да је Јокић мој најбољи друг у НБА. Он је човек који много воли кошарку. Баш смо се јуче чули и реко ми је да је у Италији и да купује коње. Ма, обожава их, рекао ми је да устаје у пет ујутру, да им пева, да их чисти и чешља. То је истина, он је један крајње нормалан лик који обожава да буде на својој форми у Сомбору“, истакао је Ернангомез.
Рајан Саундерс - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СПОРТ
Још један наследник легенде стиже у Јокићево друштво
Стеф Кари - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2022
СПОРТ
Очајног Карија одменио херој из сенке – Голден Стејт на корак од прстена
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2022
СПОРТ
Денвер повукао први потез, коме би Јокић могао да се нада?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала