- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фиренца је остала без суперхероја и спас тражи поново у Србима

© AP Photo / JOSE MIGUEL FERNANDEZЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
Пратите нас
Фиорентина је минулу сезону Серије А завршила на седмој позицији и играће квалификације за Лигу конференције. Ипак, клуб из Фиренце који је продао Јувентусу прву звезду Душана Влаховића, има далеко веће амбиције, а главне мете у летњем прелазном року су Лука Јовић и Вања Милинковић-Савић.
Према писању шпанских и италијанских медија Реал Мадрид и Фиорентина су надомак договора да српски репрезентативац Лука Јовић стигне у Фиренцу на једногодишњу позајмицу и то бесплатно.
То није све. „Љубичасти“ немају да плаћају његову краљевску плату, па су затражили од Мадриђана да поделе трошкове, чиме би Фиорентина за једногодишњу позајмицу морала да издвоји три милиона евра.
Јасно је да Реал и Фиорентина нису за поређење и да би то неки назвали преласком „с коња на магарца“, али Лука је у ситуацији када му је од имена клуба далеко битнија минутажа у мундијалској години. Како би био у што бољој форми за крај новембра и почетак децембра за када је заказан почетак Светског првенства у Катару.
Љубинко Друловић и Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
СПОРТ
360 минута за десет дана – шта је видела Србија, а шта је видео Пикси
У Реалу је некадашња гол-машина Ајнтрахт Франкфурта и Црвене звезде био закуцан за клупу, док би у Фиорентини добио жељене минуте да се врати у препознатљиву форму и буде на располагању селектору Драгану Стојковићу Пиксију и Србији у Катару.
Управо је Пикси направио пун погодак након што је у утакмицама Лиге нација пружио шансу Луки, који му се одужио головима против Словеније и Шведске.
Ипак у конкуренцији са Бенземом, Винисијус Жуниором и Родригом, Јовић је пао у трећи план код Карла Анчелотија, док би га у Фиорентини дочекали раширених руку и био би прва опција у нападу уз Кабрала, Кокорина који се није прославио, као и Кшиштофа Пјонтека.
У Фиорентини су већ Никола Миленковић којег увелико меркају бројни европски клубови, ту су још и Алекса Терзић и Матија Настасић, док би српска колонија у Фирценци могла да буде богатија и за Вању Милинковић-Савића који се помиње као једно од решења међу стативама.
Наводно, Вања би две године пре истека уговора могао да напусти Торино и да буде део размене између „бикова“ и „љубичастих“, док би у супротном правцу отишао Бартоломеј Драговски.
Млађи брат звезде Лација Сергеја Милинковић-Савића тренутно је први избор Драгана Стојковића Пиксија на голу Србије и њему је такође неопходно да има минутажу у клубу како би остао у форми за Светско првенство у Катару.
Гранит Џака показује албанског орла на утакмици Швајцарска-Србија - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
СПОРТ
Провоцирао Србију, а сада је епицентру скандала и под истрагом због клађења
Данил Уткин, фудбалер Ростов - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
СПОРТ
Бомбардер са Дона се вратио кући /видео/
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
СПОРТ
Из Сурдулице у Русију за 180.000 евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала