- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руси жестоко узвратили ФИФА: „Наносите непоправљиву штету нашем фудбалу"

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Пратите нас
ФИФА је за годину дана продужила важење одлуке којом се страним играчима дозвољава да самоиницијативно напусте руске и украјинске клубове. То значи да страни играчи до 30. јуна 2023. могу једнострано да се повуку из уговора које имају са клубовима у Русији и Украјини.
Фудбалски савез Русије још тада је изразио незадовољство, а сада су се ФС Русије и руска Премијер лига огласили заједничким саопштењем.
„Фудбалски савез Русије, руска Премијер лига и удружење руских професионалних клубова осуђују ову одлуку и желе да искажу велико неслагање. ФИФА непрестано понавља да спорт мора да остане неукаљан политиком, али ставови и одлуке ове организације упорно то демантују.
Верујемо да је ова одлука у супротности са статутом ФИФА, да је дискриминаторска према једном од њених чланова који у свему овоме нема никаву кривицу. Нису одржане никакве консултације и разговори на ову тему са нама.
Одлука у потпуности ниподаштава принципе уговорне обавезе и интегритет такмичења. Отворено даје шансу играчима и тренерима да не поштују своје обавезе из уговора.
Додатно, у потпуности су игнорисане економске последице по руске клубове. Kако можете да обезбедите дугорочно планирање и финансијску стабилност ако сте у ситуацији да чак и ваш најважнији и највреднији играч може да оде без икакве компензације? Уговор више не може да заштити ни клуб ни играча. Овај преседан лош је знак за целу фудбалску индустрију.
Са надом да ћемо очувати принципе на којима се спорт заснива, желимо да се обратимо свима у свету фудбала. Од вас тражимо да не злоупотребљавате права гарантована од стране ФИФА јер је ова одлука у супротности са основним принципима по којима функционише фудбал. У супротном, на овај начин могла би да у будућности буде погођена било која федерација.
Фудбал не би требало да нас дели, требало би да уједињује људе целог света. Ова одлука нанаће непоправљиву штету фудбалу у Русији. Задржавамо право на жалбу пред судом како бисмо заштитили своје интересе“, поручили су челници руског фудбала.
Дрес репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СПОРТ
Истина о дресу Србије који је „запалио“ друштвене мреже /фото/
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СПОРТ
Србин је комплетирао штаб у Москви и поручио: „Осећам велику подршку“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала