- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев Денвер кликнуо на „освежи“

© AP Photo / David ZalubowskiДомантас Сабонис у дуелу са играчима Денвера
Домантас Сабонис у дуелу са играчима Денвера - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Јасно је Денверу да, иако у својим редовима има Николу Јокића, до великих резултата неће стићи осим ако не направи промене у играчком саставу. С тим у вези, Нагетси се налазе пред трејдом са Вашингтоном где ће у једном смеру отићи Вил Бартон и Монте Морис, док ће се у Јокићев тим преселити Кентавијус Колдвел Поуп и Иш Смит.
Рекло би се- велика промена која би могла мало да освежи Јокићеву екипу и донесе нове крви, посебно када се прикључе Џамал Мареј и Мајкл Портер Џуниор.
Денвер ће у овом трејду остати без играча који су протекле сезоне имали велику улогу у тиму.
Бартон је био 71 пут стартер, а Морис 73 пута, тако да је јасно да ће екипа Мајкла Мелоуна добити неке нове обрисе.
Шта је Денвер добио?
Пре свега, у Кентавијусу Колдвел-Поупу, беку шутеру, Јокићев састав добија сигурног човека са спољних позиција који гађа 40% за три поена. То је посебно важно када противничка одбрана скупи око Јокића, следи повратно додавање и ту ће Поупимати велику улогу.
У Смиту би Денвер могао да добије искусног плејмејкера, човека који зна да стане на лопту када је потребно, мада није неко ко може да пружи Бог зна какав шутерски и поентерски допринос јер му је просек у каријери седам и по поена по утакмици.
Заправо је најважније како ће се уклопити обојица са Јокићевим системом игре.
Поред ових промена, Денвер је пре драфта трејдовао Џамајкла Грина, а добио 30. пика што се испоставило да је Пејтон Вотсон.
Иако Денвер мења, многи његови навијачи и даље нису убеђени да ће ови потези нешто драстично донети, већ се многи плаше да ће бити лошије.
У једном су сагласни – жеља им је да Денвер направи још промена у тиму и доведе квалитетна појачања на позицији организатора игре.
Јер, шта када стане креација Јокића или Марија?
Такође, истиче се да су на овај начин отишла двојица играча који су у темељу Јокићеве ере, али Денвер је одиграо храбро у намери да појача дефанзиву па ће следећа сезона дати одговор на питање: да ли је ово био паметан или превише рискантан потез?
Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Радоњић стигао у Атину, следе разговори са Панатинаикосом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала