- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Абрамович купује најтрофејнији руски клуб?

© AP Photo / Matt DunhamРоман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца.
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Руски милионер Роман Абрамович могао би да се врати у фудбал брже него што је то ико очекивао, након информација о потенцијалној инвестицији у Спартак из Москве од стране рудног гиганта Евраза, компаније чији је деоничар и доскорашњи власник Челсија.
Абрамович је званично продао лондонског премијерлигаша прошлог месеца, окончавши тако 19-годишњу владавину на челу клуба, а под притиском биртианских власти због наводних веза са председником Русије Владимиром Путином.
Руски РБ Спорт је објавио у уторак да би Абрамович могао да приступи куповини спартака преко команије у којој је значајни деоничар. Медиј наводи да „извори блиски фудбалским круговима наговештавају могућу продају Спартака, али је питање у ком тренутку“.
То опет није спречило руске медије да нагађају око могућности да Абрамович буде укључен у функционисање клуба који је тренутно у већинском власништву бисзнисмена Леонида Федуна, сувласника енергетског гиганта Лукоила.
Страхиња Павловић, Салцбург, Аустрија - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Први Србин у „фудбалу сутрашњице"
Информацију је подупрела и вест да ће Федун (66) ускоро напустити функцију потпредседника Лукоила „због испуњених услова за пензију, као и породичних обавеза“, мада је бизнисмен сам изјавио да то неће угрозити његову улогу у Спартаку.
У одговору јавности на информације око будућности Спартака, прес служба московског гиганта је саопштила да Федунови коментари „остају релевантни“, док је портпарол Евраза потврдио да „комапанија разматра куповину спортских клубова“.
Подсетимо, Спартак је најуспешнији клуб Русије, који је освојио 22 шампионске титуле у СССР/Русији током претходних година.
Последњи наводи нису први пут да се Абрамович доводи у везу са куповином неког клуба откако је напустио Челси. Раније се писало да је руски милијардер расположен за куповину турског Гецтепеа, као и шпанске Валенсије, али је његов портпарол одбацио те информације.
© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаДетаљ са утакмице Спартак Москва – Наполи
Детаљ са утакмице Спартак Москва – Наполи - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Детаљ са утакмице Спартак Москва – Наполи
Једини аргумент против потенцијалне куповине Спартака од стране Абрамовича било би пријатељство које гаји са Евгенијем Гинером, председником највећег ривала ЦСКА из Москве.
Абрамовичева бивша компанија Сибњефт је била спонзор ЦСКА, а чак је током 2004. УЕФА спроводила и истрагу за сукоб интереса, али је Роман ослобођен оптужби.
Приде, када је средином марта постало јасно да Абрамович мора да прода Челси, члан руске думе Дмитриј Свичев му је саветовао да напарави суперклуб исте снаге у домовини.
„Мислим да је право време да направимо јаке спортске клубове у Русији, а искуство које имају људи попут Романа Абрамовича би било вредно за нашу спортску индустрију“, закључио је политичар.
Џордан Ларсон - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СПОРТ
Каква прича из Русије: Растанак са играчем уз поруку „Агент 007"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала