- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија на НБА погон јури ка Светском првенству

© Фото : ФИБАКошаркашки репрезентативац Немања Бјелица
Кошаркашки репрезентативац Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије од 18 часова и 30 минута игра у Риги један од одлучујућих мечева у првој рунди квалификација за Светско првенство.
Орлови су с пола коша разлике у НБА мечу и великим бројем поена славили против поменутог ривала, а данас их у Риги очекује тежак меч и ривал који ће сасвим сигурно имати велику подршку с стрибина у дворани која прима око девет хиљада навијача.
Србија и Летонија имају по три победе у досадашњем делу квалификација и налазе се на челу табеле. Оно што радује јесте чињеница да ће селектор Светислав Кари Пешић моћи да рачуна на НБА игре - Немању Бјелицу и Бобана Марјановића, као и на нову аквизицију мосвковског ЦСКА Дејана Давидовца, али и на Филипа Петрушева који због згуснутог разспореда није могао да помогне Орловима у претходним прозоррима.
Пешић не крије, и свестан је да меч са Летонијом има посебну тежину и да би могао да се испостави као јако битан за наставак пута ка Светском првенству.
„Очекује нас меч са Летонцима који су наш директан противник у борби за пласман на Светско првенство. Треба знати да ће они бити најозбиљнији конкурент оног тренутка када се будемо укрстили са Грчком, Великом Британијом и Турском. Зато је овај меч јако битан. Није одлучујући, али је важан“, поручио је селектор Орлова.
Сезона је дуга и напорна, а Пешић уверава да су играчи спремни да пруже максимум.
„Радили смо добро, играчи су показали оно што у овом тренутку нико не може да нам одузме, а то је ентузијазам. Жеља да тамо изађемо као екипа која ће дати све од себе“, јасан је Пешић.
Три дана касније Србија ће у нишком Чаиру угостити репрезентацију Белгије.
Домантас Сабонис у дуелу са играчима Денвера - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Јокићев Денвер кликнуо на „освежи“
Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Радоњић стигао у Атину, следе разговори са Панатинаикосом
Српски кошаркаш Немања Бјелица (Голден Стејт) на утакмици против Њу Орлеанс Пеликанса - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Србин написао историју кошарке у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала