- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„То би био одвратан призор“: Путин одговорио на предлоге лидера Г7 да се скину и „покажу мишиће“

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографија26 августа 2018. Президент РФ Владимир Путин во время отдыха в Саяно-Шушенском заповеднике в Республике Тыва.
26 августа 2018. Президент РФ Владимир Путин во время отдыха в Саяно-Шушенском заповеднике  в Республике Тыва. - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин одговорио је лидерима Г7 који су током самита у Немачкој предлагали да се скину ради фотографисања и „покажу да су снажнији од Путина“, оценивши да би то био „одвратан призор“.
„Не знам како су хтели да се скину: до струка, испод струка, али мислим да би то био одвратан призор“, рекао је Путин новинарима након Каспијског самита.
Шеф државе је подсетио на песника Александра Пушкина, који је рекао да се може бити и паметан човек и размишљати о лепоти.
„Слажем се са овим. Све у човеку треба да буде хармонично: и душа и тело. Али да би све било тако хармонично, потребно је одустати од злоупотребе алкохола и других лоших навика, бавити се физичком културом и спортом“, додао је Путин.
Такође је подсетио да лично познаје све лидере Г7.
„Ово није најбољи период наших односа и то је јасно, Ипак, они су лидери, имају карактер и ако буду желели постићи ће неопходан успех. Али морају да раде на себи“, закључио је Путин.
Руски лидер је такође прокоментарисао изјаву британског премијера Бориса Џонсона који је рекао да руски лидер „не би покренуо рат да је жена“, истакавши да му се то не чини баш „коректним поређењем са овим што се дешава данас“.
Путин је с тим у вези подсетио на бившу британску премијерку Маргарет Тачер, која се својевремено донела одлуку о војним дејствима.
„Нећу сада да говорим шта би било кад би било. Само желим да подсетим на догађаје из новије историје када је Маргарет Тачер одлучила да започне борбена дејства против Аргентине за Фокландска острва. Ето, једна жена је донела одлуку да започне борбена дејства. Где су та Фокландска острва, а где Британија?“, рекао је Путин.
Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
РУСИЈА
Џонсон назвао поступке Путина „примером токсичне мушкости“ – уследила иронична реакција Кремља

Изјаве Воласа

Након Џонсона, и министар одбране Велике Британије Бен Волас „прославио се“ вербалним испадима на рачун руског председника. У интервјуу за „Ел-би-си“ рекао је да је „Путинов поглед на себе и свет – синдром малог човека, мачо поглед“.
Такође је рекао да, када би он руководио „тако катастрофалном“ операцијом, њега би отпустили, а британска влада би „била свргнута“. Волас сматра да Русија „плаћа високу цену током борбених дејстава, те да напредује свега неколико стотина метара за неколико дана“.
Министар је споменуо и портпаролку Министарства спољних послова Марију Захарову, рекавши да она „свима прети нуклеарним оружјем или нечим сличним“.

„Она је луда као и он“, рекао је Волас.

Захарова је након тога оптужила британског министра одбране за клевету и лажи.
По њеним речима, ако британски министар одбране не жели „да у целом свету буде познат као потпуни лажов“, онда треба да наведе бар један пример где она „сваке недеље прети да ће на све бацити нуклеарне бомбе“.
„С обзиром на то да нећете наћи ниједан цитат, одмах вас оптужујем за клевету и ширење лажи“, поручила је портпарол руског МИП.
Воласу је одговорио и Песков.
„Нажалост, овде видимо низак ниво и личне и политичке културе. Такав безобразлук, то се не може другачије назвати, баца сенку на земљу коју представља“, рекао је портпарол Кремља.
Како је додао, Волес је показао „агресивну некултуру“, као и други британски политичари.
Они не могу решавати проблеме, они их само стварају“, оценио је Песков.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
РУСИЈА
Путин подсећа Џонсона: Својевремено је Маргарет Тачер донела одлуку о војним дејствима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала