- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хокејашке звезде добијају претње због уговора у Русији

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаАлексеј Муригин – искусни руски хокејашки голман
Алексеј Муригин – искусни руски хокејашки голман - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Хокејаши из Шведске и Летоније добили су упозорење да би могли да се суоче са одмаздом у својим репрезентацијама после одлуке да продуже уговоре са руским клубовима који наступају у Континенталној хокејашкој лиги (КХЛ).
Шведски дефанзивац Робин Прес (27) продужио је уговор са Северсталом из Череповетса са северозапада Русије. Прес је прошле сезоне први пут обукао дрес Шведске, али се чини да више неће моћи због одлуке да остане у Русији.
То је потврдио и Јохан Штарк, генерални секретар Хокејашког савеза Шведскеm који је у мају објавио да сви играчи који остану у Русији, неће конкурисати за позив у репрезентацију.
Штарк тврди да постоји „велика разлика“ између шведских играча који су изабрали да потпишу нове уговоре са руским клубовима и оних који су одраније уговром везани пре него што је избила ситуациа у Украјини.
Александар Овечкин, хокеј, Динамо Москва, фудбал - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Американци напали руску легенду због фудбала у Москви /видео/
„То је друга ствар. Знамо колико је компликовати изаћи из уговора, али уколико имате играче који активно пристају на нове уговоре у Русији, они морају да буду свесни последица“, поручио је Штарк.
У сличној ситуацији је и Летонац Микс Индрасис коме прети иста судбина као Пресу због одлуке да потпише једногодишњи уговор са Спартаком из Москве.
Летонски парламент одлучио је у априлу да ниједан грађанин те земље нема право да се такмичи у Русији и Белорусији, уз претњу искључења из националног тима или укидања државног финансирања.
Коментаришући случај Индрасиса, који је 10-годишњи ветеран у националном тиму, генерални секеретар Хокејашког савеза Летоније Робертс Плавејс каже да ће разговарати с њим.
Колорадо - Тампа Беј, хокеј - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
СПОРТ
Нема краја хистерији - Американци забранили Русима да носе пехар у домовину

„Изненадио сам се, као и сви, кад сам видео вест о преласку у Спартак, али не бих коментарисао. Ако је истина да је потписао уговор у Русији неће играти за репрезентацију“, рекао је Плавејс.

Иначе, КХЛ тим Адмирал из Владивостока објавио је да ће летонски стручњак Леонид Тамбиев наставити да их тренира и следеће сезоне. Поред Шведске и Летоније, и фински хокејашки челници су потврдили да неће звати играче који остану у Русији.
Фински клуб Џокерит из Хелсинкија који се прошле сезоне такмичио у КХЛ, повукао се ове године, као и летонски Динамо из Риге. Казне за спортисте који наступају у Русији нису само изречене у хокеју.
Пољски фудбалер Мачеј Рибус недавно је избачен из репрезентације јер је потписао за Спартак из Москве, као и шведски кошаркаш Јонас Јеребко који није позван у национални тим јер је крајем марта потписао за ЦСКА из Москве.
Алексеј Муригин – искусни руски хокејашки голман - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
СПОРТ
Победио је рак, стао међу стативе и „зачарао“ мрежу /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала