- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новакомрзац“ призива Ђоковића на УС Опену

© AP Photo / Frank Franklin IIНовак Ђоковић на УС опену
Новак Ђоковић на УС опену - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Док Новак Ђоковић ишчекује дуел осмине финала на Вимблдону против Холанђанина Ван Ријтхофена (око 18 часова), добре вести по њега стижу са других континената везаних за учешће на гренд слемовима.
Аустралијан Опен се вратио као опција, јер су тамошње власти укинуле одредбу којом се тражи обавезна вакцинација за странаце при доласку у земљу, а сада су се сви окренули и ка САД у ишчекивању да и они исто учине.
Један од њих је и амерички новинар Бен Ротенберг, чувени Новакомрзац, који се запитао да ли је моменат да и САД склоне забрану уласка за странце који нису вакцинисани, јер би том променом Ђоковић могао да учествује на УС Опену у Њујорку крајем августа.
Уз то, Ротенберг је констатовао и да је вест из Аустралије велики подстицај за наде Ђоковића да ће учествовати на Аустралијан Опену 2023, иако је након депортације добио три године забране уласка у ту земљу.
По том питању, аустралијске власти су показале флексибилност, чули су се неки позитивни тонови и врло је могуће да ће му забрана уласка бити укинута.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Аустралија мења правила: Новак може да игра!
Оно што потенцијално прави проблем Новаку, када је у питању улазак у САД, и одлаже укидање мера је пораст броја заражених корона вирусом с оне стране Атлантика.
Ипак, до УС Опена има још два месеца, а до тада ћеНовак покушати да дође до титуле на Вимблдону, и сачека нове, позитивне одлуке власти у САД и Аустралији.
Стефанос Циципас и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
„Поштовање“ – непозната реч и ван терена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала