- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алексине сузе после болног пораза – играо у боловима, па једва говорио

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлекса Аврамовић
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Српски кошаркаши деловали су мотивисано и спремно да савладају Белгију у квалификајама за Светско првенство, а колико им је победа значила доказао је Алекса Аврамовић који је у боловима истрчао на терен. Ипак, Србија је у драматичној завршници поражена, а пораз је Аврамовићу пао толико тешко да је био на ивици суза.
Није Алекса Аврамовић желео да се говори о томе како је на терен истрчао повређен и у боловима. Мечеве у националном дресу изнео је достојанствено и одиграо на високом нивоу поготово први против Летоније.
Жар за борбом у последњих пет минута против Белгије је избледео и Србија је одабрала најтежи могући пут ка Светском првенству.
Аврамовић је тешко прихватио пораз, а за Спорт Клуб готово да није имао ни снаге да говори док су сузе биле приметне на лицу.
Пораз који веома боли, али знамо да сада немамо ниједно право на кикс јер су они у међусобном скору бољи од нас. Три екипе ће се пласирати на Светско првенство и немамо право на кикс“, изустио је Аврамовић.
Када је упитан колико ће Србији бити тешко да оствари све победе у наредним квалификационим мечевима што је услов за одлазак на Светско првенство, српски кошаркаш није могао више да говори.
„Питања су вам на месту, али сада немам прави одговор“, рекао је за Спорт Клуб утучени Аврамовић.
Кошаркаш Партизана против Белгије је уписао 11 поена уз две асистенције, док је против Летоније био најефикаснији играч на паркету са 16 поена и три асистенције.
Огњен Јарамаз истакао је да је проблем на крају меча направила лоша комуникација тима.
„Лаки поени и лоша комуникација у одбрани утицали су да изгубимо предност. Тада смо стали и у нападу и нисмо успели да одговоримо на њихове поене. Пар грешака нас је коштало победе“, објаснио је Јарамаз.
Светислав Кари Пешић – селектор кошаркашке репрезетације Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
Пешић упозорава: Стање је алармантно – нисмо најбољи на свету
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Тежак пораз Орлова у Нишу
Кошаркаши Србије и Белгије - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Узалуд кампања Белгијанаца – мораће на терен против Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала