- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Реал се одрекао своје легенде – не на леп начин: „Имам потврду лекара“

© AFP 2023 / LLUIS GENEШпански тренер и стратег КК Реал Мадрид - Пабло Ласо
Шпански тренер и стратег КК Реал Мадрид - Пабло Ласо - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Кошаркашки клуб Реал из Мадрида одлучио је да оконча сарадњу са трофејним тренером Паблом Ласом и тако стави тачку на изванредну трофејну еру која је трајала пуних 13 година и у којој је освојено 20 трофеја.
Ласо (54) доживео је срчани удар током финалне серије плеј-офа АЦБ лиге, а по завршетку сезоне мадридски клуб је одлучио да му се захвали на сарадњи „искључиво због медицинских разлога“.
Трофејни тренер био је хоспитализован два дана због инфаркта, а иако је брзо пуштен кући из клуба му нису дозволили да седи на клупи током финала са Барселоном.
Мадриђани су све објаснили у саопштењу на званичном сајту:
„Реал из Мадрида донео је одлуку да не задржи Пабла Ласа на месту тренера кошаркашког првог тима искључиво и искључиво из медицинских разлога.
После срчаног удара који је тренер доживео пре неколико недеља, Реал Мадрид је обавио неколико консултација са лекарима и специјалистима кардиологије и сви су изразили мишљење да је очигледан ризик по његово здравље који у овом тренутку подразумева наставак рада као тренер екипе.
Реал Мадрид је прошле недеље затражио од Пабла Ласа да престане да води први тим, у потпуности поштујући економске услове утврђене уговором, чекајући да види како ће се његово физичко стање развијати ове сезоне и поново анализирајући ситуацију у марту или априлу.
Реал Мадрид сматра да би након овог акутног коронарног догађаја због којег је наш тренер био подвргнут операцији и одласку на одељење интензивне неге, другачија одлука била апсолутно неодговорна. Приоритет за клуб је, пре свега, здравље Пабла Ласа из поштовања и наклоности према њему.
Бојан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
У Нишу је нестало струје, а у Хрватској је Марканен „угасио“ кошарку – Богдановић: Ја сам крив!
Реал Мадрид може да схвати да је ова одлука растужила нашег тренера, али ништа, па ни клуб, није изнад ничијег здравља, а у овом случају то је ризик који ова институција мора да избегне“, наводи се у саопштењу Мадриђана.
После свега се огласио и Ласо, наводећи да има дозволу лекара да ради.
„Срећан сам што могу да поделим са свима да имам пуну и експресну потврду лекара који су ме лечили да могу професионално да тренирам било који кошаркашки клуб. Такође, срећан сам због свих знакова пажње, наклоности и наклоности које добијам од јуче. За врло кратко време ћу вас лично присуствовати да одговорим на ваше интересовање. Шаљем вам загрљаје", додао је Ласо.
Одлазак Пабла Ласа је заиста крај велике ере за Реал из Мадрида на чијој је клупи седео од 2011. године. Под његовим вођством, шпански великан је освојио две Евролиге (2015. и 2018.), и по шест титула шампиона, Купа Шпаније и Суперкупа.
Реал је овог уторка именовао и наследника Пабла Ласа, а то ће бити његов досадашњи помоћник Ћус Матео (53).
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
Алексине сузе после болног пораза – играо у боловима, па једва говорио
Светислав Кари Пешић – селектор кошаркашке репрезетације Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
Пешић упозорава: Стање је алармантно – нисмо најбољи на свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала