- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Не верујте у оно што читате“ – све више сумњи у вези са Надалом

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Невероватно делује чињеница да је Рафаел Надал провео четири сата и 20 минута на терену у четвртфиналу Вимблдона са повредом стомачних мишића задобијеном већ у уводна два сета меча са Тејлором Фрицом. Толико невероватно да његов колега Фабио Фоњини не верује у истинитост свега.
Деловало је да се Надал налази пред потпуним колапсом током другог сета дуела са Фрицом, није могао јако да сервира, изгледало је да се мучи са бекхендом, али је форхенд функционисао савршено и на крају га довео до велике победе у пет сетова.
Меч је трајао четири сата и 20 минута, што је и истакао Фоњини.
„Надал повређен? Да, сигурно... Четири сата и 20 минута... Молим вас, престаните да верујете у оно што читате!“, навео је Фоњини.
Надал је заиста током меча деловао као човек у великим проблемима, али му је одлазак на медицински тајм-аут изгледа помогао и то се догодило током другог сета, што је у знатној мери пореметило Фрица који је остао на терену и чекао да се његов ривал врати на терен.
У свему немогуће је заборавити да је Надал говорио да је са тешком повредом немогуће освојити ниједан турнир, нарочито не Гренд слем такмичење, а све у вези са проблемима са стомачним мишићима које је Новак Ђоковић имао на Аустралијан опену 2021. године.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
СПОРТ
Надал није веровао Ђоковићу, а сада би да сви верују у „инјекције“?
Ствари су се, међутим, промениле, Надал је у овој години управо са веома тешком повредом стопала, хроничне природе, успео да слави на Ролан Гаросу, потом је завршио на штакама, а већ неколико недеља касније нашао се на Вимблдону – и стигао је до полуфинала.
Све што се догађало током Ролан Гароса је у први план избацило питање да ли је Надал заиста у борби са хроничном повредом, али је указивало и на могуће коришћење недозвољених или „гранично дозвољених“ медицинских средстава за лечење и опоравак, о чему су говорили и многи стручњаци.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2022
СПОРТ
Надал под лупом – постоји ли „тајно оружје“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала