- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал је остао без трикова

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРафаел Надал Тејлор Фриц
Рафаел Надал Тејлор Фриц - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Рафаел Надал није најбоље отворио четвртфинале Вимблдона против Тејлора Фрица, а у другом сету је Шпанац тражио мединиски тајм - аут због болова у пределу стомачног мишића. Након тога, меч постаје велика психолошка борба, а Рафа се поново необјашњиво враћа после болове и пролази у полуфинале. Међутим, дан касније Шпанац се повукао са турнира.
Очекивано је Надал стигао до полуфинала Вимблдона, али могао је неочекивано неколико пута да се „саплете“ и изгуби мечеве од противника који су му парирали одлично.
Ипак, највећи противник била је повреда стомачног мишића са којом се Надал борио против Фрица. Дан након пласмана у полуфинале, објављено је да је Рафа пкидао мишић, а само неколико сати касније, Шпанац је потврдио да се повлачи са турнира јер не жели да ризикује здравље,
Знали су ривали Шпанца да он неће моћи да пружи максимум какав иначе може на Вимблдону, јер је само неколико недеља раније ходао уз помоћ штака, међутим притисак је и даље био превелики.
Надал је играо одлично, али уз велике осцилације које су биле приметне и у шеснаестини финала против Лоренца Сонега, италијанског тенисера. Међутим, ту се Рафа послужио „прљавим триковима“ јер је у трећем сету када је Сонего стигао до брејка пришао Италијану и упозорио га да се не радује.
Иако је деловало да је Синего у тим моментим ако ништа друго могао бар до сета, његове наде биле су срушене је га је Надалова упадица потпуно омела.
Шпанац је био свестан шта је урадио и да је било коју замерку требало прво да саопшти судији, а не да омета ривала, али је извињење упутио касно, тек на конференцији, када је Лоренцо већ „спремао кофере“ за Италију.
На тај начин Надал је и ментално победио Сонега, а потом се тиме послужио и у четвртфиналу када је са друге стране мреже био Тејлор Фриц.
Добио је Американац први сет, а онда је Надал добио још једног ривала на терену, односно морао је да се бори и са боловима у пределу сготмачног мишића због чега је тражио медицински тајм-аут током другог сета.
Иако је било јасно да има болове, Рафа је играо добро, а Фриц деловао све више збуњено. Болови су пролазили, а Надал очигледно тражио тактику да још више ментално надјача Фрица који је одиграо сјајан трећи сет и поново повео.
Како је време одмицало шпански ас тражио је све више времена од Фрица како би се спремио да прими његов сервис, што је додатно реметило Американца.
Чувени Рафин проблем у одуговлачењу сервиса био је приметан и у дуле са Фрицом, а чак у шест гемова Шпанац је користио 29 секунди како би се спремио за сервис иако је дозвољено време 25 секунди.
Американац је испао и више него коректан и када су га после меча питали да ли сматра да је Надал можда лажирао повреду, али је он рекао да је Рафа заиста био повређен, односно да је њему то тако изгледало.
Видео сам да је повређен“, кратко и јасно рекао је Фриц који је изгубио после велике борбе у пет сетова.
Ипак, у наредном мечу повређени Надал са друге стране мреже требало је да имаНика Кијроса, ривала кога је тешко пореметити и надмудрити када је у питању ментална тактика.
Деловало је да би Аустралијанац могао да буде тај који ће због своје нервозе и испољивања емоција више утицати на Шпанца.
Ипак, Кирјос ће играти у финалу и без борбе против Надала јер колико год се шпански ас трудио мучење се више не исплати и повлачење је било неизбежно.
Новак  Ђоковић и Ненад Зимоњић у Дејвис купу - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Србин и Хрват се срели пред меч на Вимблдону – Новак „упао“ у кадар
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Надалу пукао мишић, али жели да игра полуфинале!
Елена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Московљанка на мети провокација у Лондону: „Не знам што људи то раде, шта је сврха, поента?“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала