- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова подршка са Вимблдона пред полуфинале: Бићемо гласнији од Британаца!

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић, Вимблдон, Лондон
Новак Ђоковић, Вимблдон, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, српски тенисер, у полуфиналу Вимблдона игра против Камеруна Норија и британске публике, с обзиром на Норијеве домаће навијаче. До тог сусрета Новак је стигао после драме у четвртфиналу, а за Спутњик о атмосфери са тог меча и томе како ће српски ас имати гласније навијаче од Британца, говорила је Џули Сојер, Новакова верна навијачица.
Када се гледа по рејтингу, међусобним сусретима и искуству Новак Ђоковић не би требало да има тежак задатак у полуфиналу Вимбдона против Камеруна Норија.
Међутим, трибине Централног терена биће пуне британских навијача које ће навијати против домаћег тенисера који је већ доказао да нема шта да изгуби.
Нори је направио велико изненађење и највећи успех у каријери пласманом у полуфинале Вимблдона, а Новак је у четвртфиналу такође имао потешкоћа са тенисером који није био фаворит, односно Јаником Синером.
Полуфинале је висило о концу, српски ас губио је са 0:2 у сетовима, а за Спутњик се из Лондона јавила Џули Сојер која је на лицу места гледала драму у пет сетова.
„Када је Новак губио 0-2, прво сам се осећаола нервозно и прилично негативно, али онда ми је пријатељ рекао да морамо да будемо позитивни према њему и покушали смо да се присетимо финала Ролан Гароса из 2021 када је преокренуо против Стефаноса Цицицпаса. Имали смо на уму шта је тада учинио у трећем сету и поверововали да то поново може да уради“, објаснила је Џули.
Напетост у том мечу видела се и на лицима у целом Новаковом боксу, а Џули је седела одмах иза и могла је да потврди забринутост.
„ У Новаковом боксу су се чула комешања, нисам најбоље чула, али никоме није било пријатно када је губио. Иванишевић и Ули су размењивали сугестије, а Јелена је била забринута, међутим веровали су у преокрет“, испричала је Џули.
Када је Новак суепо да победи Синера и са осмехом поздравио навијаче, они су му рекли да су веровали у њега током целог меча, на шта је он емотивно одреаговао.
Знам, осетио сам то“, рекао је Новак са осмехом на лицу.
Иако публика на Вимблдону годинама није била наклоњена Новаку поготово у дуелима против Роџера Федерера, ове године српски ас са трибина добија велико поштовање, што је потврдила Џули.
Верна навијачица једног од најбољих тенисера свих времена поручила је да ће Новак у полуфинали имати гласнију подршку од Британцца који игра у Лондону.

„Дефинитивно има много људи који му аплаудирају! Не осећам да постоји непоштовање према њему. Иако Новак игра са Британцем, ми ћемо бити гласнији“, поручила је Џули Сојер.

Новак на терен излази не пре 16 часова.
Камерун Нори - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Живот му висио о концу – сада стоји на Новаковом путу до финала
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Надалових 4/4 које није желео
Рафаел Надал Тејлор Фриц - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
На организаторе Вимблдона је извршен притисак, али је Американац поручио: Не заслужујем то!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала