- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјска Суперлига – борба за директан пласман у Лигу шампиона и 20 милиона евра!

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са утакмице Црвена звезда - Партизан
Детаљ са утакмице Црвена звезда - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Утакмицом Вождовац - Нови Пазар од 20 часова почиње Суперлига, најважнија и финансијски највреднија у историји, с обзиром на то да ће првак обезбедити директан пласман у Лигу шампиона и финансијску инјекцију од чак 20 милиона евра. Бранилац титуле Црвена звезда на отварању дочекује Раднички из Ниша (10. јул), док Партизан дан раније гостује Јавору.
Али, не само то - вицешампион ће у квалификације за Лигу шампиона, док ће у евро купове још три клуба - трећи и четврти на табели у квалификације за Лигу конференција, а победник Купа у квалификације за Лигу Европе.
Такође, због Мундијала у Катару првенство почиње раније него икад, што би могло да буде од великог значаја јер ће српски представници у квалификације за европске купове ући са више такмичарских мечева "у ногама".
Бранилац титуле и петоструки узастопни шампион Црвена звезда у недељу увече дочекује Раднички из Ниша, док Партизан, са новим тренером Илијом Столицом, гостује Јавору у Ивањици.
Мали дерби одиграће Чукарички и ТСЦ, а појачана Војводина ће дочекати Напредак из Крушевца.
Вечити ривали свесни су капиталног улога који са собом носи нова сезона Суперлиге Србије, односно директног пласмана у Лигу шампиона, што је досад била само мисаона именица.
Звезда је пет пута узастопно освајала титулу у српском фудбалу, а капитен Партизана Саша Здјелар поручио је да је време да се то промени и да црно-бели склизну с трона.
© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалер Партизана Саша Здјелар
Фудбалер Партизана Саша Здјелар  - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Фудбалер Партизана Саша Здјелар
„После толико година играња квалификација за ЛИгу Европе и Лигу конференција, сад имамо шансу да играмо директно Лигу шампиона, Сигурно да је улог огроман, сви смо свесни шта то доноси за наше клубове. Даћемо све од себе да узмемо ту карту и играмо Лигу шампиона директно“, рекао је Здјелар за агенцију Танјуг.
Свесни су и те како улога и у табору црвено-белих, што потврђују речи најбољег фудбалера с Маракане Александра Катаија.
„Пред нама је једна од најважнијих сезона у новијој историји клуба. Имаћемо прилику да два пута обезбедимо Лигу шампиона, прво сад у летњим квалификацијама, а потом и на крају сезоне, ако будемо прваци. Свесни смо да неће бити лако, али знамо због чега тренирамо и радимо и да су циљеви које смо поставили пред почетак припрема изузетно реални и достижни. Желимо да одбранимо дуплу круну, али и да обезбеидмо групну фазу неког европског такмичења. Сви тежимо ка томе и верујем да ћемо успети“, рекао је Катаи.
Силвио Берлускони  - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Дон Силвио има јасну листу правила – шишање је обавезно и бесплатно
Сеп Блатер и Мишел Платини - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Суд ослободио оптужби Блатера и Платинија за корупцију
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Несташни дечко српског фудбала је сазрео и то ће показати „биковима“: „Спреман сам за борбу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала