Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тужилаштво тражи 40 година затвора за Зорана Марјановића

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЗатвор-илустрација
Затвор-илустрација  - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је предложило суду, у завршној речи, да окривљеног Зорана Марјановића огласи кривим за кривично дело тешко убиство и осуди га на максималну казну од 40 година затвора јер је, како наводе, 2. априла 2016. у Борчи на свиреп и подмукао начин лишио живота своју супругу Јелену Марјановић.
Тужилаштво је, како се наводи у саопштењу, такође предложило да се Зорану Марјановићу одреди притвор, с обзиром да је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.
Додаје се да узнемирење јавности траје у континуитету, од момента извршеног кривичног дела, па и у овом моменту.
Истиче се да је Тужилаштво доказало је да је окривљени Зоран Марјановић у време извршења кривичног дела поступао у стању урачунљивости и да је кривично дело извршио са директним умишљајем, јер је био свестан шта чини када је оштећеној задао осам рана по глави, са осам удараца металним предметом, које су у време наношења, у свом укупном садејству, представљале безусловно смртоносну повреду, што је он и хтео, преноси РТС.
У саопштењу се наводи да из комбинованог (судскомедицинско-трасолошког) вештачења произилази да повреде које су обдукцијом установљене и описане, а које су биле узрок смрти Јелене Марјановић, нанете док је она још била жива.
Наводи се да на основу локализације, распореда, изгледа и врсте регистрованих повреда, произилази да су настале једна за другом у кратком временском интервалу.
„Свирепост убиства доказује се управо наведеним вештачењем Kомисије вештака, којим је утврђено да је убиство извршено на грозан начин, који изазива гнушање околине, као и због чињенице што је Јелена убијена уз наношење великих физичких и психичких болова и патње, и то док је била при свести, па све до губитка свести тек у самом каналу“, наводе из Тужилаштва.
Додаје се да је жртви причињен бол и непотребна патња која превазилази патње које прате свако лишавање живота, док извршилац хоће да је убије на свиреп начин, па чак и да ужива у томе.
„Подмукао начин убиства доказује се на основу понашања окривљеног, односно радњи које је предузео пре и после убиства супруге. Убиство је извршено на лукав, препреден и преваран начин“, истиче се у саопштењу.
Окривљени Зоран Марјановић је, како се наводи, искористио поверење, сада покојне супруге, њену безазлезност и намамио је да се спусте у подножје насипа, ка каналу, док је њихово заједничко дете, шестогодишња Јана Марјановић остала на насипу.
Кацига за виртуелну стварност - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2017
Хорор који тресе Србију: Савршен злочин, или ријалити шоу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала