- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Штуцне као Грилиш и сузе детета – Пеле из Ћићевца одушевио Гробаре /видео/

© Фото: ФК Партизан/Мирослав ТодоровићМихајло Петковић, фудбалер Партизана
Михајло Петковић, фудбалер Партизана - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Премијера нове сезоне у Суперлиги изнедрила је ново име које се црта на фудбалској мапи Србије. Михајло Петковић (18) дебитовао је поготком у црно-белом дресу, а већ на премијери у Ивањици показао је и да је будућност Партизана.
Популарни „Ћићко“ постигао је еврогол, којим је Парном ваљку отворио пут ка тријумфу на традиционално тешком гостовању. Ако се питате откуд му поменути надимак, знајте да је то због места у ком је рођен, Ћићевца, варошице у Расинском округу.
Своје прве фудбалске кораке направио је са само шест година на терену ћићевачке Слоге. Две године касније прешао је у новоформирани клуб по имену ОФK Морава, која је у то време кренула са прикупљањем најталентованије деце из тог краја.
Наравно, међу њима је био и Михајло Петковић, којег су другари и тренери прозвали Пеле. Kако је време одмицало, дечак из Ћићевца је кренуо све више и више да напредује, што је резултирало бројним пехарима и признањима за најбољег стрелца или играча.
Петковић је од малена био навијач Партизана, а 2016. године му се остварила жеља да заигра за вољени клуб. У млађим категоријама црно-белих био је један од најбољих играча, па је као кадет играо за омладинце, јер је добрано квалитетом прерастао своје вршњаке.
Доскорашњи тренер Станојевић га је водио на зимске припреме у Турску, а садашњи шеф Столица на летње у Словенију, где је избрусио новог дијаманта црно-белих.
Повреда Немање Јовића омогућила је да Михајло „као бонус“ добије шансу већ на премијери нове сезоне и није разочарао.
Штуцне спуштене на пола ноге као Џек Грилиш, осмех дечака, потом и сузе после дебитантског гола, довољно да „Пеле из Ћићевца“ упамти суботу, 9. јул 2022. године.
„Бољи деби нисам могао ни да сањам. Kада имате Натка у екипи, све је много лакше. Што се суза тиче, биле си радоснице. Нисам могао да се контролишем у тренутку. Гол је посвећен мом деди који је преминуо прошле године, али знам да је `одозго` све испратио", рекао је после меча емотивни Петковић.
Нови љубимац навијача Партизана каже да је доста напредовао у свему, иако је једва пунолетан.
„Највише сам добио на самопоуздању, а ту су ми много помогли и старији саиграчи - да се ослободим и играм како најбоље знам. Наравно да постоји мали страх пред сваку утакмицу, али када почне меч, све престане и сви имамо само један циљ - да победимо“, закључио је Петковић.
Нема шта, Гробари су добили новог љубимца.
Фудбалер Партизана Бибарс Натхо - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Партизан тријумфом отворио нову сезону Суперлиге /видео/
Ришаиро Живковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Крај бајке о „тамнопутом Србину“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала