- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Добио је жесток ударац у груди, али то није била највећа бол – бизарна повреда је остала тајна

Ћаби Алонсо и Најџел де Јонг у финалу Светског првенства
Ћаби Алонсо и Најџел де Јонг у финалу Светског првенства - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Било је то 2010. године у Јужној Африци. Репрезентација Шпаније доминирала је на Мундијалу предвођена Ћабијем Алонсом, а неколико сати пре полуфинала са Немачком, легендарни везиста Ливерпула и Реал Мадрида је доживео тешку повреду током туширања.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Док се безбрижно туширао, Алонсу је једна нога склизнула и одмах је пао на под. Под притиском његових ногу прсло је стакло од врата кабине за туширање и врло брзо је купатило било прекривено срчом.
Мањи делови стакла исекли су на неколико места колено Ћабија Алонса. Уместо воде, купатило је брзо било преплављено крвљу, а шпански лекар који је први притрчао у помоћ Алонсу описао је сцену као у крвавим хорор филмовима.
Алонса је одмах ухватио напад панике, шокирао се чим је видео велику количину крви. Када се смирио мало замолио је доктора да учини све што може да би могао да игра утакмицу са Немцима.

„Уради штагод треба, али ја морам да играм вечерас“, рекао је Ћаби Алонсо лекару.

Доктор му је зашио колено, није рекао селектору Дел Боскеу за инцидент, а Ћаби изашао на терен и са Шпанијом победио Немачку у полуфиналу.
Четири дана касније освојио је Светско првенство победом над Холандијом, а и тај меч, који је одигран баш на данашњи дан, остаће упамћен по још једном пеху за Алонса.
Најџел де Јонг га је крампонима жестоко ударио по грудима у дуелу, али је добио само жути картон.
Ипак, тај ударац је био ништа у поређењу са посекотинама које је Ћаби задобио неколико дана раније, а које су пуком срећом биле мањег интензитета. И нико дуго није знао за њих.
Кристијан Белић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
„Једва чекам вечити дерби“ – Белић представљен у Партизану
Михајло Петковић, фудбалер Партизана - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
СПОРТ
Штуцне као Грилиш и сузе детета – Пеле из Ћићевца одушевио Гробаре /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала