- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере рутински до осмине финала у Шведској

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ласло Ђере
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у осмину финала турнира у шведском граду Бoстаду након тријумфа над Италијаном Лоренцом Мусетијем у два сета, 6:3, 7:5.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ђере је завршио посао за нешто мање од сат и по времена, а ривал у наредној рунди турнира који се игра на шљаци, биће му бољи из дуела Холгера Рунеа и Марка-Андреа Хеслера, који је на програму у уторак.

„Веома сам срећан, Мусети је тежак противник, знамо се јако добро, ово је био наш шести дуел. Срећан сам што сам успео да направим брејкове у правим тренуцима. Добро се осећам и надам се да ћу у среду то показати на терену", поручио је после меча Ласло Ђере.

Изгледало је да ће Ласло врло лако добити први сет, за непуних пола сата игре, захваљујући брејковима у трећем и у седмом гему, када Мусети, иначе 67. тенисер света, није имао одговор на сјајне ритерне Србина.
© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTИталијански тенисер Лоренцо Мусети
Италијански тенисер Лоренцо Мусети - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Италијански тенисер Лоренцо Мусети
Међутим, Италијан је нашао своју игру у финишу првог сета и на нервозу Ђереа узвратио брејком. Међутим, није успео Мусети да потврди одузимање сервиса Србину, претрпео је нови брејк за коначних 6:3 и вођство Ђереа.
Много већи отпор Мусети је пружио у другом сету. Ђере је пропустио прилику за брејк у шестом гему када је стигао до 0:30, а затим претрпео четири везана поена Италијана за 3:3.
Добро су сервирали и један и други све до 12. гема када је Ласло дочекао нову прилику за брејк и победу. Играо се гем на разлику, а Ђере искористио прву брејк и сет лопту за коначни тријумф од 2:0 и пласман у осмину финала турнира из категорије 250.
Новак Ђоковић Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
Ђоковић о Америци: Постоје само једне добре вести
Новак Ђоковић и Јелена Генчић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
„Знам да је моја тениска мајка са мном“
Јелена Рибакина и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
СПОРТ
Православни сјај у Лондону: „Као свадба за коју систем није желео позивницу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала