- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ишао сам против своје земље због Новака“

© AP Photo / Gerald HerbertНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Ник Кирјос је годинама уназад био омражена личност у српској јавности због константних негативних коментара на рачун Новака Ђоковића, али се све променило када је стао у заштиту српског тенисера током његове голготе у Аустралији на почетку године.
Кирјос није штедео Ђоковића кроз претходне године, имао је коментар за готово сваки његов потез, нервирало га је све што Новак ради и није се либио да то изнесе у јавност када год је нашао за сходно.
Али, да се на муци познају јунаци, контроверзни Аустралијанац је показао у јануару ове године када је подигао глас због тортуре коју је Ђоковић доживљавао у Аустралији, желећи само да наступи на Аустралијан опену.
Кирјос је покупио симпатије домаће јавности, чак га је јавно и породица Ђоковић помињала у позитивном контексту као изненађење и пример како би колеге међусобно требало да се подржавају.
„Био је изненађен када сам стао уз њега. Није било лако то што сам ја урадио, ишао сам против своје земље. Ако ће неко да прими ударац за тебе, онда мораш да га поштујеш. Сада имамо добар однос и за мене је част што сам у финалу Вимблдона играо против најбољег“, рекао је Кирјос.
У финалу је он први стигао до сета, али није издржао притисак, вратио се у своје старо стање свађања са собом и са свима около, што је било довољно Ђоковићу да појача ритам, искористи мањак фокуса код ривала и преокретом стигне до победе и 21. Гренд слем трофеја у каријери.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
СПОРТ
Новакова „чекалица“ у три чина /видео/
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
СПОРТ
Новаков дежурни критичар бесан на своју земљу: „Он није оружје за масовно уништење“
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
СПОРТ
„Мрзитељ“ је постао омражен у свом дворишту – због истине о Ђоковићу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала