- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Како изгледа најтањи сат на свету који ће коштати скоро два милиона долара /видео/

CC0 / Pixabay / Ручни сат
Ручни сат - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
Пратите нас
Швајцарски бренд луксузних спортских сатова, „Ришар Мил“, направио је најтањи сат на свету. Према најавама, када се буде нашао у продаји, коштаће скоро два милиона долара.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Са само 1,75 милиметара од бројчаника до задње стране кућишта, „RM UP-01 Ferrari“ је 0,05 милиметра тањи од претходног рекордера, Булгаријевог „Octo Finissimo Ultra“.
RM UP-01 Ferrari“ направљен је од титанијума петe класе, још један је у низу ултра танких, ултра лаганих сатова који наставља традицију „Ришара Милеа“ у померању граница механичког мерења времена.
Како наводе дизајнери, „RM UP-01 Ferrari“ има традиционалну структуру кућишта у којој је смештен комплетан механизам. Упркос рекордним димензијама, сат има респектабилну резерву снаге од 45 сати рада.
Подешавањем и намотавањем сата управља се са две интегрисане крунице у стилу касете, једна за избор функције, изложена на бројчанику, док два сафира, дебљине само 0,2 милиметра, прекривају индикатор времена и регулациони механизам, обезбеђујући да сат буде водоотпоран и на дубини од 10 метара.
Сат има свој наменски сајт са више информација, а биће произведена ограничена серија од 150 комада. Када се буде појавио, коштаће 1,888 милиона долара.
Да ли ће се и амбасадор овог бренда, Рафаел Надал, појавити на терену са овим сатом и проверити његову отпорност на ударце, остаје да се види, пренео је РТС.
Футуристички летећи хотел - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Путовање у будућност: Луксузни летећи хотел који никада неће остати без горива /видео/
Лого компаније „Тесла“ - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
„Теслин“ тим изумео батерије које би могле да трају и 100 година
Магнетна резонанца - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
„Машина за снове“: Како функционише магнетна резонанца за читање снова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала