- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука спаса за Луку – важно је једно слово

© AP Photo / Paul White Лука Јовић
 Лука Јовић  - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
Српски репрезентативац Лука Јовић налази се на новом почетку. После три незавидне сезоне у Реалу из Мадрида, омалени нападач ће покушати фудбалски да васкрсне у Фиренци. Једном је већ успео нешто слично у Франкфурту, а навијачи се питају да ли ће то слово „Ф" опет бити талично за нападача.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Јовић је прошле недеље комплетирао прелазак у редове Фиорентине и то под врло занимљивим условима. Реал га је пустио за џабе као слободног играча, с тим да је задржао право на 50 одсто од следеће продаје 24-годишњег нападача.
Лука се очигледно не уклапа у стил фудбала који се игра у Мадриду, иако га тренер шампиона Европе Карло Анћелоти хвали.
„Јовић је одличан нападач. Није много покретан, али је снажан у шеснаестерцу и игра добро главом и са обе ноге. Озбиљан играч. Ако буде мотивисан, убеђен сам да ће бити добар у Фјорентини. Мане? Понекад је лењ, треба му подстицај", рекао је Анћелоти.
У сваком случају, многи се слажу да је трансфер Јовића у Серију А посао у интересу свих умешаних страна. Посебно за Луку који се налази у специфичном тренутку у каријери.
Фиренца ће зато можда бити спас за њега јер ће му омогућити доста времена за игру што није био случај у Мадриду. Реал ће га скинути са пренатрпаног платног списка, а „Виола" ће добити озбиљног нападача за сезону у којој има веће амбиције, сви су на добитку.
Као и у Франкфурту, и у Фиренци га чекају познате фаце, Срби, саиграчи из репрезентације – Миленковић, Настасић и Алекса Терзић, као што је то био случај у Ајнтрахту са Филипом Костићем који га је „гађао у трепавицу" и чинио да изгледа као „нападачка звер“ својим сјајним асистенцијама.
Већ на дебију Јовић је дао четири гола и показао да није заборавио поготке, мада Реал Вићенца и није неки репер, али делује да би „Виола“ са Луком могла да надомести голове Душана Влаховића. Нови нападач Јувентуса напустио је Фиренцу после 22. кола са 17 погодака на конту, а иза њега је остао Аргентинац Нико Гонзалес са седам погодака.
Од одласка Влаховића, Фиорентина је постигла само 19 погодака на 16 утакмица па је јасно зашто Лука Јовић има јединствену прилику и зашто је очајнички потребан Фиорентини, да јој реши проблеме у реализацији.
С њим у тиму Фиорентина ће моћи да се бори за Европу, а добро ће му доћи и чињеница да „Виола“ игра Лигу конференција што би могло да буде лепо такмичење за повећавање голгетерског конта.
Србин сигурно има таленат (иако му је цена пала са 60 на 16 милиона евра), а све што му треба је тим који може да искористи његов таленат на најбољи могући начин и тренера да му пружи константне минуте. Остало је Лукин посао.
Михајло Бањац - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
СПОРТ
Одбио је Звезду и заблистао на старту Суперлиге – Михајло иде у Русију!
Албански хулигани - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
СПОРТ
Албанска мобилизација за Подгоричане – хулигани из Тетова долазе у Приштину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала