- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Балкан опет тресу кризе, могу ли се прелити на Србију | Свет са Спутњиком

© AP Photo / Boris GrdanoskiПротест испред зграде парламента у Скопљу
Протест испред зграде парламента у Скопљу - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
Пратите нас
У комшилуку Србије једна за другом ескалирају кризе: ногу је повукла Бугарска где је пала влада, а нова није на помолу. Уследили су вишедневни протести у Северној Македонији због фамозног француског предлога за решење бугарских захтева за отварање преговора ЕУ са Скопљем, а сад је и у Црној Гори влада под знаком питања.
Већ хронично, и изгледа неизлечиво, међунационална и међустраначка трвења раздиру Босну и Херцеговину, што ће се само погоршати с приближавањем парламентарних избора 2. октобра. Ову балканску чорбу очекивано је зачинио страни фактор – нижу се стално нови специјални представници, а сваки уместо да нуди решење за смиривање ситуације само запетљава чврсто везан регионални чвор.
Какав може бити расплет криза које су у току? Може ли Северна Македонија избећи бугаризацију а наставити пут ка ЕУ? Да ли је вероватније да влада у Подгорици падне или да одустане од Темељног уговора са СПЦ? Зашто се опет тресе регион и могу ли ти потреси заобићи Србију?
У новом издању емисије „Свет са Спутњиком“ говоримо о ситуацији у региону. У студију је српски политичар др Небојша Човић а видео везама бићемо у Скопљу и Подгорици. Из Скопља за нашу емисију говори македонски новинар Бранко Ђорђевски а из Подгорице укључујемо Владимира Јоковића, црногорског политичара, председника Социјалистичке народне партије Црне Горе.
Балкан опет тресу кризе, могу ли се прелити на Србију | Свет са Спутњиком
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала