- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тамнопуто момче које Македонци досад нису имали

© Фото: Принтскрин/TikTok/@abiolabamijokoАбиола Бамијоко, фудбалер Северне Македоније
Абиола Бамијоко, фудбалер Северне Македоније - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Тешко да ико зна на прву лопту ко је Абиола Бамијоко, нови кадетски репрезентативац Северне Македоније и момак који би већ од јесени лако могао да заигра чак и у италијанској Серији А.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Сампдорија је већ показала интересовање за овог егзотичног дефанзивца који је растом привукао пажњу наших јужних суседа.
Бамијоко (17) наступа за млађе категорије финског ЈЈК Хелсинкија и репрезентацију Северне Македоније. Отац му је пореклом из Африке, а мајка из Скопља.
Пре неколико дана отпутовао је у Ђенову на пробу у редовима Сампдорије са надом да ће одушевити тамошње тренере и оправдати педигре талентованог дефанзивног фудбалера. Већ је добио и надимак – „Нови Малдини“.
Бамијоко је недавно дебитовао за кадетску селекцију Македоније на утакмицама против вршњака из Аустрије. Оно што је посебно занимљиво је начин на који су Македонци дошли до овако егзотичног појачања.
Наиме, њихови тенери су обишли прошле године Шведску, Финску, Словенију и Енглеску, направили списак младих играча пореклом из Македоније и одлучили да их ближе прате организовањем кампова.
На једном таквом кампу гостовао је и Бамијоко који је одушевио комшије па неће много проћи времена када ће један тамнопути фудбалер обући дрес сениорске селекције Северне Македоније.
Подсетимо, својевремено је и Србија гајила сличну жељу да дрес обуче један тамнопути фудбалер, крилни нападач холандског порекла Ришаиро Живковић, који је недавно завршио неславно причу са Црвеном звездом.
Ришаиро Живковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Крај бајке о „тамнопутом Србину“
Сервет - Вест Хем, пријатељска утакмица - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
СПОРТ
Извините што нам је нестало пива – гест који никог није оставио равнодушним
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала