- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нова „седмица“ Фиорентине: Роналдо ме инспирише, Влаховић ми помогао у одлуци

© GABRIEL BOUYSЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
Пратите нас
Нови фудбалер Фиорентине и српски репрезентативац Лука Јовић, који је данас званично представљен навијачима Фиорентине, изјавио је да му је част што ће у наредне две сезоне носити дрес клуба из Фиренце, и то онај са бројем седам.
Јовић је пре неколико дана стигао у Фиорентину из Реала, а са италијанским клубом потписао је уговор на две године уз могућност продужетка на још две сезоне. Реал је задржао право прече куповине у случају наредног трансфера српског фудбалера.
Мадридском клубу ће припасти 50 посто од наредне продаје Јовића.
„Много играча са Балкана је играло овде, што ми даје додатну мотивацију. Спреман сам да дам свој максимум, да урадим све што тренер од мене тражи. Напорно сам радио током паузе и већ сам прилично спреман. Имам мали проблем са листом, али то неће представљати проблеме. Одрастао сам гледајући Серију А, а једва чекам да изађем на терен", рекао је Јовић, а преноси званични сајт италијанског клуба.
Српски нападач је истакао да жели да помогне клубу из Фиренце да оствари што боље резултате у Европи.
„Истина је да сам увек играо боље са партнером у нападу, али сам играо и сам у Франкфурту и Мадриду. Овде сам да помогнем тиму. Тренер ће одредити систем, а ја сам спреман да радим шта је потребно", истакао је Јовић.
Лука је рекао да му је бивши нападач Фиорентине Душан Влаховић помогао да се одлучи за клуб из Фиренце.
„Влаховић одлично игра у Италији, а ја ћу се трудити да будем једнако успешан. Саиграчи смо у репрезентацији и ривали у Серији А. Увек је лепо причао о клубу и навијачима, што ми је помогло да изаберем Фиорентину", рекао је нови фудбалер Виоле.
Јовић ће у Фиорентини носити дрес са бројем седам.
„Изабрао сам седмицу, јер није било много других бројева који ми се свиђају. Надам се да ће ми донети срећу. Кристијано Роналдо ме инспирише и надам се да ћу бити добар као што је и он био у Италији", закључио је Јовић.
Иначе, Лука је на првој припремној утакмици постигао чак четири гола и тако наговестио да би Фиренца могла да му одговара за даљи развој каријере.
 Лука Јовић  - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
СПОРТ
Лука спаса за Луку – важно је једно слово
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2022
СПОРТ
Подгоричани истакли паролу – Албанци их неће у Приштини /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала