- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ужасни коментари мржње због поређења Алија и Ђоковића

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
Пратите нас
Огромну пажњу на друштвеним мрежама изазвало је поређење легендарног боксера Мухамеда Алија и Новака Ђоковића које је покушао да образложи британски консултант за комуникације и подкастер Џејмс Мелвил. Објава је изазвала више од 70.000 реакција, а међу њима и скандалозне поруке негодовања и отворене мржње према најбољем српском тенисеру.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Мелвил је Алија и Ђоковића прогласио иконама спорта у две различите ере, али је истакао да између њих постоји велика сличност.
„Они су остали верни својим принципима чак и када је свет желео да их угаси. Обојица су надвисила спортске оквире својом храброшћу у моментима када су се налазили под баражном паљбом“, навео је Мелвил.
И тиме изазвао паљбу на себе у којој је учествовао чак и легендарни атлетичар Мајкл Џонсон – псовком.
Негодовао је и новинар Роберт Џорџ, а посебно је „инспирисана“ била новинарка Ана Ветикад.
„Какво ужасно и лажно изједначавање и потпуно незналачка изјава. Да ли он зна ишта о Алију? Или само мисли да је реалација спортиста-спортиста довољна?“, упитала је Ветикад.
У мору коментара Ђоковић је оптужен и за „варање у Аустралији“, а Кавита Кришнан, представљена као „комунистичка феминисткиња“ са верификованим налогом на Твитеру отишла је и корак даље.
„Пореде се антирасистички, антиратни црни човек који је славио Ислам са особом која негира геноцид над муслиманима у Сребреници и особом која је угрозила друге одбијајући да се вакцинише“, наведено је у скандалозном коментару.
Прилику да покаже богат асортиман псовки није пропустио наводни „активиста за борбу против исламофобије“ Си Џеј Верлеман, који је назвао Ђоковића себичњаком, док друге речи нису за преношење.
Да увреди Ђоковића себи је дао за право и доктор Дејвид Горски, представљен као промотер медицине базиране на науци.
„Увредљива и лажна компарација! Али је ризиковао да иде у затвор и био је храбар. Ђоковић је кукавица која се боји инјекције“, навео је Горски, негде испустивши чињеницу да је и српски тенисер завршио у притвору у Аустралији.
Све није могло да прође без коментара са албанске стране, а улогу гласноговорника преузео је Гани Јакупи, „композитор и новинар“.
„Један је стао у одбрану једнакости, борбе против апартхејда и робовласништва. Други слави геноцид, глорификује апартхејд, позива на истребљење других етничких група“, самоуверено је изјавио Јакупи.
Али, било је и разумних опсервација.
„Толики отров усмерен према Новаку Ђоковићу... Наше такозвано друштво је отишло дођавола“, наведено је у коментару Џона Пола.
И баш тако...
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2022
СПОРТ
Бубањ за Спутњик: Плашим се како ће могуће одлуке Америке и Аустралије утицати на Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала