- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске снаге уништиле 115. бригаду Украјине, која је деловала у правцу Северска

© AP Photo / Nariman El-MoftyУкрајински војници у близини Лавова
Украјински војници у близини Лавова - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
Пратите нас
Оружане снаге Русије су фактички уништиле 115. бригаду Украјине која је била активна у правцу Северска, саопштило је Министарство одбране Русије и навело да је у последњих 48 сати погинуло више од 600 људи.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Руска авијација и артиљерија је онеспособила 21 команду, пет складишта са муницијом и техником украјинске војске у 189 рејона.
„Ловци оружаних снага Русије су уништили три авиона Оружаних снага Украјине: два авиона МиГ-29 у Николајевској области и Дњепропетровској области и један Су-25 у рејону Северска, као и два украјинска хеликоптера Ми-8 и Ми-24 у рејону Северска у Доњецкој Народној Републици“, наводи се у документу.
Осим тога, руска ПВО је оборила 14 украјинских дронова у Харковској, Херсонској, запорошкој области и у шест рејона Луганске и Доњецке Народне Републике.
Руска војска је уништила у Дњепропетровску у Јужној фабрици радионицу за производњу компоненти и ремонт балистичких ракета „Точка-У“ и вишецевних бацача ракета, саопштило је Министарство одбране Русије.
У Николајеву је руска авијација високопрецизним ракетама за 24 сата онеспособила 200 украјинских националиста и страних плаћеника, док је 45 украјинских војника побегло у правцу Артемовска и ка западу Украјине.
Удар ракетама калибар на террористическу групу ДАЕШ у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
РУСИЈА
Руска војска ликвидирала групу украјинских команданата и страних добављача оружја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала