- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како древна вештина може да помогне Новаку Ђоковићу?

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
Пратите нас
После тријумфа на Вимблдону и отварања тениских терена у Високом, Новак Ђоковић се сместио на црногорском приморију где уз бразилску капуеру ишчекује информацију да ли ће моћи да учествује на УС Опену као невакцинисан.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Најбољи српски тенисер доживео је неколико успона и падова током 2022. године. Због чињенице да није хтео да се вакцинише избачен је са Аустралијан опена, а постоји могућност да због таквог става пропусти и УС Опен, као и преостале турнире до краја сезоне.
Тениски шампион је имао доста пробема и на шљаци где је забележио тријумф на турниру у Риму, али испао на Ролан Гаросу од највећег ривала Рафаела Надала. На то је одговорио мајсторски, јер је прошлог викенда освојио седми Вимблдон, а укупно 21. гренд слем трофеј у каријери.
Ових дана Ђоковић се налази на одмору на црногорском приморју, после нове посете Високом, где је отворио тениске терене. Новак је нашао занимљив начин да се опусти и то уз капуеру, бразилску древну борилачку вештину коју је и раније упражњавао.
Видео на ком Ђоковић вежба под надзором Мајстора Пулмаоа већ је побрао симпатије фанова, а нама остаје да видимо како ће му капуера помоћи у наставку каријере у покушају да освоји што више трофеја.
За оне који не знају, капуера је настала као форма отпора у робовласничком Бразилу. У основи је борилачка вештина, има елементе акробатике, али уз музику и ритам. Учитељи Бразилци, путујући и подучавајући заинтересоване грађене, шире је по свету.
И поред тога што је многи посматрају као игру и плес, капуера се дефинише као борилачка вештина, има покрете и напада и одбране. Такође, полагање за појасеве, од којих је црвени најјачи, још једна је ствар која је повезује са борбама.
Олга Даниловић, Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
СПОРТ
Недеља какву нисмо имали још од Ане и Јелене
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2022
СПОРТ
Ужасни коментари мржње због поређења Алија и Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала