- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Стефан је благо Србије – најбољи млади рукометаш Европе /видео/

© Фото : Скриншот / Јутјуб/ Vranjska PlusСтефан Додић
Стефан Додић - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
Пратите нас
Стефан Додић, млади српски рукометаш, изабран је за најбољег играча Европе у узрасту до 20 година и у наредном периоду могао би да буде један од носилаца игре српске сениорске репрезентације.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Момак из Врања који је играчки стасао у скопском Металургу бриљирао је на Европском првенству у Португалу и завредео статус најбољег играча.
Додић игра на позицији средњег бека, одликује га је луцидност и виспреност правог плејмејкера, а све је то већ запазио селектор сениора Србије Тони Ђерона.
„Веома сам срећан због Стефана. Пратио сам га у утакмицама Металурга, није превише брз, експлозиван, али има таленат да доноси праве одлуке у тешким ситуацијама“, рекао је Ђерона.
Додић је већ био у сениорском тиму Србије, селектор је рекао да је он заслужио такав позив, али је и упозорио да све треба да иде постепено.
„Треба да докаже свима из своје генерације зашто је добио статус сениорског репрезентативца. То сам научио у Барселони, када имате играча који игра са пртим тимом, он у другом тиму мора да покаже зашто је заслужио тај позив“, навео је Ђерона.
И управо тако, пола године после дебија за сениорски тим, Додић је у свом узрасту показао да је најбољи.
Млади српски рукометаши су освојили бронзану медаљу на Европском првенству, победивши Шведску 30:26.
„Пре свега бих желео да се захвалим људима у Србији који су нас подржавали током целог првенства и који су нам били ветар у леђа и у добрим и у лошим тренуцима. Хвала им на свему. Драго ми је што смо после 17 година узели бронзану медаљу. То наравно много значи за српски рукомет, за наредне генерације које долазе. Ми смо дали све од себе, борили смо се за сваку лопту на терену и били смо као једна породица. Срећан сам због признања за најкориснијег играча ЕП и заиста ми то много значи у наставку каријере. Даје ми већу мотивацију да радим даље и ево већ једва чекам наставак сезоне“, рекао је Додић преноси званични сајт Рукометног савеза Србије.
Рукомет - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2022
СПОРТ
Важна рукометна бронза за Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала