- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ердоган на мети Берлина: Зашто је фотографија са Путином и Реисијем изазов за НАТО?

© POOL / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин, ирански лидер Ибрахим Раиси и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Руски председник Владимир Путин, ирански лидер Ибрахим Раиси и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Министарка иностраних послова Немачке Аналена Бербок је у интервјуу листу „Билд“ критиковала турског председника Реџепа Тајипа Ердогана због заједничке фотографије с председницима Русије и Ирана, Владимиром Путином и Ибрахимом Реисијем.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

То што је турски председник на тој фотографији је, благо говорећи, изазов за НАТО, ако се тако може рећи, истакла је она.

Бербокова је додала да је то „једноставно несхватљиво“.
Коментаришући оптужбе на рачун спорих испорука оружја Бундестага Кијеву, министарка је изјавила да Немачка нема за циљ да обмањује своје европске суседе.
Како је поручила, Берлин не може тек тако да замени тенкове.
Претходно су се лидери Русије, Турске и Ирана састали на трилатералном самиту у Техерану где је и настала заједничка фотографија.
Украјина је више пута тражила од западних земаља да ускладе испоруке оружја. Истовремено, Кијев је неколико пута оптуживао Немачку због преспорог темпа испоруке разног наоружања.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Посета Путина Техерану - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2022
СВЕТ
На Блиском истоку формира се антизападни блок од земаља које нису задовољне политиком САД
Ракетни систем ХИМАРС - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
РУСИЈА
Бајденов саветник открио зашто председник САД не да Украјинцима далекометније ракете за „химарс“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала