- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

ИТ гиганти изгубили 80 милијарди долара за дан

© AP Photo / Courtney CrowЊујоршка берза
Њујоршка берза - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
Пратите нас
Власник „Фејсбука Мета“, власник „Гугла Алфабет“ и друге компаније које се баве дигиталним оглашавањем су на берзи изгубиле 80 милијарди долара вредности својих акција након што је компанија „Снеп“ пријавила лоше приходе за претходни квартал и упозорила на неизвесну будућност пословања.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Компанија погођена слабљењем економије, повећаном конкуренцијом и недавним променама приватности на „Ајфоновим“ урађајима, „Снепчет“ је пропустио да испуни циљеве у другом кварталу и упозорио да „перспективност и даље представља невероватан изазов“.
Његове акције су јуче пале за 26 одсто, чиме је губитак „Снепа“ у овој години укупно 70 одсто.
„Вол Стрит“ је увелико забринут због потенцијалне рецесије и „Снепов“ извештај је такође изазвао распродају акција његових ривала на тржишту онлајн оглашавања. „Мета“ је пала за пет одсто, „Алфабет“ за три одсто, а „Пинтерест“ за седам.
Акције „Твитера“ су пале мање, изгубивши нешто мање од два одсто.
Пад акција „Алфабета“ смањио је његову тржишну капитализацију за преко 40 милијарди долара, а губитак „Мете“ смањио је капитализацију компаније за око 25 милијарди. Пад „Снепових“ акција је обрисао седам милијарди долара вредности.
Овај расплет са извештајем „Снепа“ утицао је и на компаније из других бранши као што су „Спотифај“, „Шопифај“ и „Роблокс“, пренео је „Блиц бизнис“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала