- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Питајте Американце зашто Кијев не жели да преговара с Москвом

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
Пратите нас
Питања о томе зашто Кијев не жели да преговара с Москвом треба поставити Сједињеним Америчким Државама, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Пре неколико дана сам у интервјуу изговорио реченицу да Русија нема предрасуде када је реч о преговорима с Украјином. Одмах потом, прошло је свега неколико сати, портпарол Стејт департмента је изјавио да САД сматрају да сада није погодан тренутак за Украјину да преговара с Русијом. Извлачите закључке – питајте америчке колеге у чему је разлог“, рекао је Лавров новинарима на заједничкој конференцији за новинаре с председником Уганде.

Борбена дејства се завршавају за преговарачким столом

Лавров је истакао да Москва никада није одбијала да преговара с Кијевом.
„Ми никада нисмо одустајали од преговора, јер је свима добро познато: борбена дејства се завршавају за преговарачким столом“, рекао је министар иностраних послова Русије.
Он је подсетио на то да је, када је у раној фази војне операције украјинска страна предложила преговоре, Русија то прихватила и да је одржано неколико састанака који су довели до „веома интересатне етапе 29. марта у Истанбулу, када је украјинска страна предложила варијанту преговора коју је Москва подржала и о томе обавестила кијевске колеге“.
„Од тада, међутим, никакав одговор од њих нисмо добили, мада смо се ми, нагласићу то још једном, у суштини сложили с њиховим приступом“, рекао је Лавров.
Шеф руске дипломатије је додао да је Русији познато да су САД, Велика Британија и низ европских земаља забранили Украјинцима да се договарају с Москвом на тој основи из Истанбула.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
РУСИЈА
Лавров: Европа извршава вољу Вашингтона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала