Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нема основа за покретање кривичног поступка поводом смрти осам рудара из рудника „Соко“

Пратите нас
Након завршене истраге, Основно јавно тужилаштво у Алексинцу је донело одлуку да нема основа за покретање кривичног поступка поводом смрти осам рудара из рудника "Соко", који су страдали у несрећи 1. априла.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У радњама било ког лица нису остварена обележја неког од кривичног дела за које се гони по службеној дужности, саопштило је Основно јавно тужилаштво у Алексинцу поводом несреће у руднику "Соко".
Тужилаштво је донело ову одлуку након што је прибавило извештај стручне комисије коју је формирало Јавно предузеће "ПЕУ Ресавица", а у чијем раду је учествовала и Републичка инспекторка за рударство Зорица Вукадиновић.
Такође, прибављен је и извештај Завода за судску медицину у Нишу о извршеној обдукцији тела страдалих рудара и налази и мишљења Комисије вештака Рударско-геолошког факултета у Београду.
У руднику Соко, код Сокобање, 1. априла је погинуло осам рудара, када се део јаме обрушио а рудари остали заробљени, пренео је Танјуг.
Рудник - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СРБИЈА
Трагедија у руднику код Сокобање, обрушио се део јаме: Погинуло осам рудара, више повређених
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала