- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српска звер“ се буди када је најрањивија – Италијан није спавао због Новакове тајне

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић и Јаник Синер
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић направио је у четвртфиналу Вимблдона против Јаника Синера један од највећих преокрета у каријери када је после 0:2 успео да се пласира у полуфинале. Прошло је више од двадесет дана од тог меча, али Италијан је и даље фасциниран Новаковом игром од трећег сета па све до краја меча, на шта је утицао један „тајни“ разговор.
Ђоковић је четвртфинале Вимблдона отворио изузетно лоше, али игра у прва два сета никога није забринула јер сви они који прате каријеру спрског тенисера добро знају да се преокрет крије иза ћошка, поготово у важним мечевима.
Новак није личио на Новака који је шест пута освојио Вимблдон и само се чекао тренутак када ће пробудити тај шампионски став у себи, што се и догодило у трећем сету.
Имао је Јаник Синер добру прилику за највеће чудо у досадашњој каријери, али је добро знао иако се узалуд трудио да изнова анализира сваки ударац, да од трећег сета није више ништа било у његовим рукама.
„Никада не могу да спавам после пораза. Одмах почнем да гледам снимке са меча јер желим сместа да видим у чему сам грешио и научим. Са Вимблдона носим много позитивних ствари. Стекао сам непроцењиво искуство на трави и играо против Новака Ђоковића на Централном терену. Добро сам играо против Новака. Жао ми је што нисам био агресивнији у трећем и четвртом сету. У петом сету нисам могао ништа“, присетио се Синер за италијанску „Републику“.
Ђоковић је почео са фантастичним тенисом у трећем сету и већ тада иако је био у заостатку деловало је да је ставио тачку на меч
„Имао сам звер за ривала са друге стране мреже. Новак је заслужио да победи, али ипак ми је наступ у Лондону донео самопоуздање“, истакао је Синер.
Оно што Италијан није знао је да је српски ас имао „тајни“ разговор са самим собом у свлачионици. Од тренутка када је Новак себи рекао да може, он је и успео и касније све сигурнијим корацима стигао до седмог трофеја са најпрестижнијег тениског турнира.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СПОРТ
Поднета тужба против Рафаела Надала – Аргентинац бесан на Шпанца
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Да ли и како Ђоковић може на УС Опен?
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Лајовићу два брејка довољна да сруши Карацева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала