- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србији треба „бик“, а не „кнежевић“

© Liselotte SabroeСтрахиња Павловић Србија
Страхиња Павловић Србија - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
Пратите нас
Фудбалери Салцбурга победили су у пријатељском сусрету славни Ливерпул (1:0), а одличну партију пружио је српски репрезентативац Страхиња Павловић. Бивши штопер Монака и Партизана ушао је у игру у другом полувремену и „ставио је у џеп“ звезде „редса“ – Салаха и Фирмина, што је за сваку похвалу.
Јирген Клоп није се од првог судијског звиждука одлучио за најјачих 11. Финалиста Лиге шампиона истрчао је на терен у комбинованом саставу.
На голу је био Адријан, позади Бајчетић, Конате, Милнер и Џонс. Испред Кеита, Мабаја, Елиот и Карваљо, а у нападу вундеркинд Дарвин Нуњез.
Салцбург је одоловеао нападима Енглеза, да би преко Шешка у 31. минуту успео да дође до предности.
Тренер аустријског првака увео је у игру Страхињу Павловића на старту другог полувремена уместо Бернарда, док се на улазак Ливерпулових суперстарова чекало до 60. минута.
Тада су на терен крочили Салах, Фирмино, Арналдо, Робертсон, Хендерсон, Ван Дајк, али ни то није помогло да се промени резултат.
Према извештају медија, левоноги Србин у којег селектор Орлова Драган Стојковић Пикси има безгранично поверење одрадио је одличан посао.
Имао је мало проблема са позиционирањем, али је дуеле добијао без већих проблема. Успевао је и да блокира ударце Ливерпулових офанзиваца и што је најважније допринео је да мрежа „бикова“ из Аустрије остане нетакнута против једног од најубојитијих напада света.
Бивши „кнежевић“ напустио је почетком летњег прелазног рока Монако и обавезао се на верност Салцбургу до 2027. године, а како је кренуло, чини се да ће Павловић и „бикови“ бити добитна комбинација, што је пун погодак и за Србију коју у новембру и децембру очекује Мундијал у Катару.
Познато је да је Павловић стандардан код Пиксија у последњој линији националног тима. Чак и када није играо у Базелу где је био на позајмици из Монака, селектор му је указивао поверење, а Страхиња му је увек враћао на најбољи могући начин.
Сада је коначно пронашао средину која му одговара, која поседује млад тим и има стрпљења за играче. Уосталом, одатле су потекле звезде попут Холанда, Манеа, што довољно говори о томе да Салцбург и те како зна да погоди са младим и талентованим фудбалерима.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2022
СПОРТ
УЕФА казнила Љапи због истицања заставе такозване Велике Албаније
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Навијачи Фенербахчеа скандирали Путину /видео/
Репрезентативац Уругваја Луис Суарез на аеродрому у Нижњем Новгороду - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2022
СПОРТ
Легенда се вратила кући и показала шта је љубав према клубу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала