- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бундестаг: Можда ћемо морати да пустимо у рад гасовод „Северни ток 2“

© Sputnik / Маријана КолаковићЗграда Рајхстага, седиште Бундестага
Зграда Рајхстага, седиште Бундестага - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2022
Пратите нас
За испоруке гаса у Немачку могао би се користити и гасовод „Северни ток 2“, ако Берлин не буде имао другог избора, сматра шеф Одбора за питања енергетике и климе Бундестага Клаус Ернст.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Генерално гледано, свеједно је којим ће гасоводом Немачка добијати гас – он у сваком случају остаје руски. Ако не буде других могућности, неважно из ког разлога и ако, на крају крајева, гас буде могуће добити само преко ‘Северног тока 2’, биће потребно разговарати о његовом што скоријем пуштању у рад“, изјавио је парламентарац.

По његовом мишљењу, питање обезбеђења гаса за Немачку треба разматрати ван контекста специјалне војне операције у Украјини. Он је апеловао да се искористе све могућности за снабдевање гасом.
Поред тога, Ернст сматра да потпуно одсуство „плавог горива“ за Немачку може имати ефекат „социјалне бомбе“. Парламентарац се залаже за разговоре Берлина и Москве поводом испоруке енергената.
Раније је министар за економију и заштиту климе Немачке Роберт Хабек изјавио да би пуштање у рад „Северног тока 2“ за Европу значило капитулацију пред Русијом.
Изградња гасовода „Северни ток 2“ завршена је 10. септембра 2021. године и гасовод је у потпуности спреман за рад. Али, након почетка специјалне операције Русије у Украјини, Берлин је замрзнуо процедуре које су повезане са пројектом и обуставио сертификацију.
Реч је о повлачењу документа из Министарства, на основу којег је Федерална агенција за мреже вршила сертификацију оператoра гасовода.
Бундестаг - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2022
РУСИЈА
Немачки посланик: Активирање „Северног тока 2“ једно од решења енергетске кризе
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2022
РУСИЈА
"Северни ток 2" може да задовољи све потребе Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала