- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Зашто не би требало скидати кору са сира

CC0 / Pixabay / Сир
Сир - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
Пратите нас
Ако имате навику да скидате кору са сира, радите погрешну ствар. Наиме, стручњаци указују да је кора јестива и да управо она сиру даје укус и текстуру.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

То је кора која се природно јавља током процеса прављења сира.

Коре којих сирева су јестиве?

Технички, готово све коре су јестиве, поручују стручњаци из ове области. Ипак, неке су боље од других. Коре сирева бри и камембер су добар пример за то, јер су пуне укуса. Без коре, ти сиреви се једноставно претварају у желатинасту масу.
Заправо, код већине таквих сирева кора је оно што побољшава њихов укус. Произвођачи сира потапају их у посебну саламуру, тако да се кора развија паралелно са дивним и посебним укусима.

Коре којих сирева су добре за кување?

У питању су коре тврдих сирева, попут пармезана, које кувари радо користе приликом припреме супа и бујона.
Стога, када припремате супу, чорбу или бујон за рижото, поврћу једноставно додајте кору неког тврдог сира, па оставите да кључа најмање два сата. Након тога, преосталу кору једноставно баците.
Такође, кору сира можете да тостирате на шпорету или у рерни. Тако ћете добити дивну хрскаву кору коју можете да додате салатама, потажима и другим сличним јелима.
Кору сира можете да користите и да бисте побољшали укус појединих намирница, попут маслиновог уља. Тврда кора пармезана даће маслиновом уљу оштар укус, који ће се савршено слагати са салатама.
Кора пармезана је, рецимо, фантастична за прављење парадајз чорбе, само у том случају будите пажљиви приликом додавања соли, да не бисте претерали, пренео је портал „Кликс“.
Послужење на плажи — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2022
ДРУШТВО
Изазивају дехидрацију: Намирнице које нису пожељна ужина на плажи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала