- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Деценијама се кувало и експлодирало је – Партизан мора да крене из подрума“

© Фото : FK Partizan / Miroslav TodorovićРикардо Гомес, Партизан
Рикардо Гомес, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Иван Голац, некадашњи фудбалер и тренер Партизана, није имао дилему у разговору за Спутњик да је шампионска трка у Суперлиги Србије готова и пре него што је почела. Најгори старт црно-белих још од сезоне 2016/17 и чак три кикса у уводна четири кола, јасан су показатељ да нешто опасно не штима у редовима „парног ваљка“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Црвена звезда максимално је искористила Партизанову немоћ и одлепила се на „плус седам“ после само четири кола, а на крају сезоне награда је никад већа. Директан пласман у Лигу шампиона, што гарантује око 20 милиона евра.
Због тога је Иван Голац и разочаран и не може да верује шта је његов бивши клуб себи допустио.
„Не памтим да је Партизан имао овако очајан старт у историји. Првенство је завршено што се тиче титуле, а то је шокантно. Па, тек долазе европске утакмице и биће проблема. У оваквом расположењу, атмосфери која је тужна и несретна, треба играти против АЕК из Ларнаке, а шансе да се и Европа заврши брзо су 50-50“, почео је Голац разговор за Спутњик.
© Фото : Youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal Иван Голац
Иван Голац  - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Иван Голац
На питање да ли је тренер Илија Столица директан кривац, који ће по свему судеђи „преживети“ и остати на клупи Партизана, наш саговорник истиче да је проблем много дубљи, сложенији...
„Најлакше је увек за све окривити и сменити тренера. То сви знамо. Све ово што се дешава није од јуче. Кува се годинама, можда и деценију. Ту су и претходне управе које су лоше радиле. Тешко је сада зауставити ствари када је све експлодирало. Партизан мора да крене, не од нуле, него из подрума. Бојим се како уопште изаћи из свега тога јер се народ уморио од глупости и патетике“, апострофира Голац.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
СПОРТ
Хрват био на прагу Партизана: „Стигао сам до границе..."
Од почетка сезоне Партизан се саплео у Нишу (3:3) и Новом Пазару (1:0), док је код куће одиграо без голова против ТСЦ из Бачке Тополе. Голац није изненађен.
„За Партизан је сада и предграђе Ниша постало баук. Мумифицирано је све, уништени су одавно темељи и сада се виде драстичне последице. Погледајте само одлазак Здјелара за смешне новце, а био је главни играч на средини терена. Партизан је најмоћнија спортска институција, секција, коју је свет имао. Од фудбала, преко кошарке, до ватерпола, бокса... Ја не познајем људе који раде у управи, али они морају да буду домаћини да заштите клуб, а не да допуштају да се такве ствари дешавају. Столица је практично сам дошао у Партизан, а који тренер претходни је дошао сам? Ниједан. На снази је једна драматична фаза и проблем је велики. Видели сте како је прошао Раднички из Ниша против Гзире, нешто слично може и Партизану да се догоди. Квалитет нам је опао, кога ми то лажемо и живимо у заблуди да смо добри“, пита се Голац.
Човек који је десет година носио црно-бели дрес као играч, док је на клупи провео једну сезону ка тренер, поручио је да Звезди нема ко шта да замери и да су излизане приче да је она „државни пројекат“.
„Неозбиљно је да било ко упире прстом у Звезду. Успешнији су, врло мудро и паметно су искористили ситуацију, нема ту никакве примедбе. Свако треба да гледа своју одговорност и да одговара за било какву врсту неуспеха. Пазар до скоро није никога победио, а онда је победио Партизан. Понаљам, једини спас је да се крене из подрума. Тужно је што се иза ћошка налази 20 милиона евра колико носи директан пласман у Лигу шампиона, а Партизан је одустао већ на самом старту првенства“, закључио је Голац.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СПОРТ
Туга: Преминуо бивши тренер Партизана
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СПОРТ
Ниш је доживео нови ударац – плачи фудбале /видео/
В Москве разрешили тренировки на спортивных объектах - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
СПОРТ
Русија је одахнула због младог Сергеја – „Видимо се на терену"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала