Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кадиров: Иза сукоба на Космету стоји НАТО

© Sputnik / Саид Царнаев / Уђи у базу фотографијаЛидер Чеченије Рамзан Кадиров
Лидер Чеченије Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
Пратите нас
Узрок сукоба између Србије и самопроглашене републике Косово је толико бесмислен и баналан да нема никакве сумње да је резултат хушкања НАТО-а споља, изјавио је лидер Чеченије Рамзан Кадиров.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Схвативши да њихов планови у Украјини пропадају, западна Алијанса је одлучила да покрене живу рану на Балкану. А двоструко је увредљиво што се, са једне стране, коју хушка НАТО, налазе косовски муслимани. Званичан разлог за распламсавање сукоба је толико бесмислен и баналан да нема никакве сумње да је подстакнут споља“, написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Он је додао да док Балканци буду међусобно ратовали, Запад ће стајати у позадини и давати муницију, али ће живети мирно, повремено протестујући против кршења права сатаниста.

„Постоје одлични примери хармоничне коегзистенције различитих религија и националности. Али, нема доброг примера доброг суживота са НАТО интервенистима“, закључио је Кадиров.

На северу Косова и Метохије дошло је до нереда због планиране забране Приштине да забрани улазак на територију покрајине са српским документима и таблицама, која је требало да ступи на снагу 1. августа.
Грађани на северу Косова и Метохије окупили су се како би изразили незадовољство одлукама привремених власти у Приштини. Постављене су и барикаде код Рудара и Зубиног Потока.
Косовска полиција блокирала је административне прелазе Јариње и Брњак.
Влада привремених институција у Приштини је након апела Сједињених Америчких Држава одложила за 30 дана спровођење одлука о пререгистрацији возила са таблицама Србије на косовске и о укидању личних карата које издаје Република Србија.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује смањење напетости на релацији Косово - Београд и, како је истакао, учиниће све могуће да се то догоди.
Небојша Човић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СРБИЈА
Небојша Човић: Игра је отишла предалеко, подићи борбену готовост наше војске и полиције
Ричард Гренел - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
СРБИЈА
Ричард Гренел: Фашиста Курти преузима глупе и безобзирне кораке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала