- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Хоће ли сјутра бити потписан Темељни уговор?

© Tanjug / RADE PRELICДритан Абазовић и патријарх Порфирије
Дритан Абазовић и патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Темељни уговор између Владе Црне Горе и Митрополије црногорско приморске Српске православне цркве могао би бити потписан сјутра, тврде незванично извори Спутњика из извора блиских Влади Црне Горе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У врху СПЦ, како сазнаје Спутњик, спремни су да Темељни уговор потпишу 3.августа и кажу да патријарх Порфирије сутра путује у Подгорицу.
Премијер Дритан Абазовић је недавно саопштио да би Темељни уговор могао бити потписан почетком августа, а Влада је јуче саопштила да је захвална свима на примједбама, али да остаје слово уговора усвојеног на сједници Владе 8. јула.
Тема потписивања Темељног уговора недељама је једна од главних у јавности и на политичкој сцени Црне Горе. Предсједништво ДПС-а је још прије више од три седмице донијело закључак да та партија повлачи подршку влади Абазовића, због изгласавања текста Темељног уговора на поменутој сједници Владе.
Предсједник ДПС-а и предсједник Црне Горе Мило Ђуакновић је у више наврата у својим изјавама пријетио да ће та партија покренути иницијативу за смјену владе, ако потпише Темљени уговор са СПЦ.
Премијер Дритан Абазовић је најавио да ће влада и СПЦ потписати Темељни уговор, јер жели да се то питање скине са дневног реда, оцјенивши да је циљ појединих политичких партија да се та тема одуговлачи све до локалних избора у Подгорици, како би се подгријевале политичке тензије, али да влада има друге планове.
Медији блиски Ђукановићу су пренијели да ће Темељни уговор између владе и СПЦ бити потписан 3. августа у Вили Горица, а премијер Абазовић је саопштио да су објавили погрешан датум.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала