- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МО Русије: Зеленски и Бајден одговорни за масовну смрт цивила у Украјини

© Пресс-служба Южного военного округа / Уђи у базу фотографијаОружане снаге Украјине гранатирале су Истражни затвор у Јеленовки
Оружане снаге Украјине гранатирале су Истражни затвор у Јеленовки - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски и администрација америчког лидера Џозефа Бајдена сносе политичку и кривичну одговорност за напад на затвор у Јеленовки и друге злочине у Украјини, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Конашенков сматра да управо администрација америчког лидера сноси директну одговорност за све ракетне нападе Кијева по стамбеним објектима и објектима цивилне инфраструктуре насељених места Донбаса и других региона које је одобрила, а који су проузроковали масовну смрт цивила.

„Нико у Украјини и на свету не треба да сумња да је нападе америчким ракетама 'химарс' на Нову Каховку 12. јула, Стаханово 17. јула, Красну Лучу 24. јула, десетине ракетних напада на Доњецк и, несумњиво, напад на Истражни затвор у Јеленовки од 29. јула, испланирао режим Зеленског, а одобрио Вашингтон“, истакао је Конашенков.

Он је закључио да је признање заменика шефа војне обавештајне службе Украјине Вадима Скибицког о директном усаглашавању са Вашингтоном сваког циља ракетних система химарс“ доказује директну умешаност САД у сукоб.
Како је нагласио, Министарство одбране Русије је „евидентирало то изјаву и имаће је у виду убудуће“ и сматрати „званичним признањем“.
Претходно је представник Главне управе за обавештајне послове Министарства одбране Украјине Вадим Скибицки у интервјуу издању „Телеграф“, говорио о примени украјинске војске вишецевних ракетних система „химарс“. Навео је да се сарадници обавештајне службе обе земље консултују пре лансирања ракета, што омогућава Вашингтону да заустави потенцијалне нападе, ако су Американци незадовољни одабраним циљем“.
Раније је саопштено да је Европска унија поступно усагласила финансирање испоруке војне помоћи Украјини из земаља Европске уније у вредности од две милијарде евра.
Командант америчких Здружених снага, генерал Марк Мили, рекао је раније да су се Вашингтон и његови савезници обавезали да Кијеву доставе више од 20 ракетних бацача „Химарс“. До сада су им предали 12 система.
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
РУСИЈА
Москва: САД директно умешане у борбена дејства у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала