- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли ће Орлови показати свима да заслужују више поштовања?

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са утакмице Србија-Летонија
Детаљ са утакмице Србија-Летонија - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2022
Пратите нас
ФИБА је саопштила списак репрезентација које су фаворити за освајање трофеја, а Србија је на четвртом месту. Највеће шансе за прво место дају се браниоцу титуле - Словенцима, које ће предводити ас Даласа Лука Дончић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Орлови Светислава Карија Пешића више пута су разочарали јавност бледим партијама и резултатима, што потврђују два везана пораза на крају првог круга квалификација за Мундобаскет, где су добили пацке од Летоније и Белгије.
Све то несумњиво је утицало да ФИБА стави Орлове тек на четврто место, док су испред њих осим Словенаца још Французи и Грци.
Осим резултата јасно је да претходни пласман, као и снага тима потпадају под главне факторе за такву врсту пројекције.
После Србије која је четврта на путу ка освајању трофеја поређане су следеће селекције: Литванија, Шпанија, Турска, Итаилја, Немачка, Чешка, Хрватска, Финска, Израел, Грузија, Пољска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Белгија, Украјина, Велика Британија, Мађарска, Бугарска, Естонија и Холандија.
Почетак Европског првенства заказан је за први дан септембра и оно ће трајати до 18. септембра, а биће одржано у четири земље - Немачкој, Италији, Грузији и Чешкој.
Србија ће се такмичити у Групи Д у којој се налазе још: Израел, Холандија, Финска, Пољска и Чешка.
С обзиром на то да су сврстани на четврто место, пред Орловима које с клупе води искусни кошаркашки вук Светислав Пешић је да покажу да заслужују више поштовања и да и те како могу да се умешају у борбу за неку од медаља, што је раније практично била пракса и навика.
Чињеница је да у квалификацијама за Мундобаскет не игра велики број најбољих играча због згуснутог распореда и обавезама у својим евролигашким и НБА клубовима.
Сви ти играчи, Јокић, Мицић, Бјелица су на располагању селектору Пешићу за Евробаскет, па би на томе могао да се гради оптимизам да Србија може и мора више од овог четвртог места које јој је „пришила“ ФИБА.
СПОРТ
Када ће Ембид заиграти за Французе?
Аврамовић и Добрић - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СПОРТ
Ко је довео боља појачања – Звезда или Партизан?
Репрезентација Француске - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2022
СПОРТ
Шокантна одлука Француске: Забранили играчима руских клубова да играју за репрезентацију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала