- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиње вицешампионке Европе! Будућност српског тениса и сребро за памћење

© Фото : ТССТенисерке Србије
Тенисерке Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Пратите нас
Тенисерке Србије до 16 година освојиле су сребрну медаљу после изгубљеног финала од селекције Чешке која је и домаћин такмичења.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Теодора Костовић, Миа Ристић и Лана Вирц предвођене Слободаном Ранковићем, тренером репрезеnтације стигле су до невероватног успеха самим пласманом у финале где су испуниле очекивања упркос поразу.
Најпре су младе Српкиње бриљирале у току квалификација, а затим и на финалном турниру у месту Марианксе Лазне где су Костовићева, Ристићева и Вирц савладале Грчку и Немачку.
После велике борбе и вођства Србија након првог сингл меча у финалном сусрету са Чехињама, ипак је тим домаћина успео да преокрене резултат и на крају после велико битке у дублу стигне до злата.
Сингл:
Теодора Костовић – Магдалена Смекалова 2:0 – 6:4, 7:6(0)
Миа Ристић – Тереза Валентова 0:2 – 3:6, 3:6
Дубл:
Костовић, Ристић – Урбанова, Валентова 0:2 – 1:6, 5:7
© Фото : ТССТенисерке Србије
Тенисерке Србије - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
Тенисерке Србије
Сребрне девојке које сијају златом, српске грације још једном у 2022. изаћи ће на терен и борити се за нову медаљу Србији. Биће то на Светском шампионату у конкуренцији до 16 година који је резервисан од 1. до 6. новембра 2022.
„Захваљујем се свим играчицама на свему што су постигле, што су приказале, на борби, на срцу, на енергији, на снази и изгарању на терену за сваки поен, за Србију. Сребро је на нашим грудима, заиста сија као злато. Срећни смо, враћамо се кући са медаљом, а за два месеца поново се окупљамо и идемо на нове победе и нову медаљу. Пре недељу дана златну европску медаљу на Појединачном првенству Старог континента освојила је Србији фантастична Миа Ристић, сада је заједно са колегиницама из тима изборила екипно сребро. Одиграла је у низу три недеље и 11 мечева под грбом Србије, забележила десет победа у низу. Поносни смо сви и пуног срца враћамо се у нашу Србију“, рекао је тренер Ранковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2022
СПОРТ
Американац открио да колеге ургирају за Новака: „Тотално лудило!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала