- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како трошити стотине милиона са 1,5 милијардом дуга?

© AP Photo / Joan MonfortБарселона - Реал Мадрид жене
Барселона - Реал Мадрид жене - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2022
Пратите нас
Ако се по јутру дан познаје онда би наредна сезона требало да буде период повратка Барселоне на стазе старе славе. Каталонски гигант није претходне године био на нивоу, оптерећен дуговима (милијарду и по евра) и одласком Леа Месија у Пари Сен Жермен, склизнуо је у осредњост, али се враћа под вођством амбициозног председника Ђоана Лапорте.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Човек који је био најзаслужнији и за еру у којој је Пеп Гвардиола водио Барсу до светске славе, успео је од повратка у фотељу каталонског гиганта да подигне финансије клуба и довођењем појачања оснажи играчки кадар.
Након што је крајем јула озваничила трансфер Жила Кундеа из Севиље за 60 милиона евра, Барса је и званично постала највећи трошаџија на трансфер пијаци овог лета.
А како са дугом од 1,5 милијарде евра?
© AP Photo / Joan MonfortЂоан Лапорта
Ђоан Лапорта - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Ђоан Лапорта
Барса је крајем јула продала још 15 одсто домаћих телевизијских права глобалној инвестиционој фирми „Сикст Стрит“, чији извори наводе да се ради о суми од 320 милиона евра.
Та сума ће помоћи Каталонцима да покрију обештећења за скупа појачања која су стигла овог лета на Ноу Камп у виду Роберта Левандовског (Бајерн, 45 милиона) и Рафиње (Лидс, 58 милиона).
„Тренутно имамо позитиван биланс. За месец дана зарадили смо близу 650 милиона евра“, похвалио се Ђоан Лапорта.
„Морали смо брзо да радимо, продали смо ТВ права, укупно 25 одсто, и то нам је донело значајну зараду. Клуб је на добром путу да буде сачуван. Финансијски, Барса много боље стоји с новцем сада јер смо успели да отплатимо и кредит од 100 милиона евра код Голдман Сакса. Али, нема опуштања. Морамо да радимо напорно и увећамо зараду, а не само да живимо од продаје акција“, упозорава Лапорта.
© AP Photo / Joan MonfortЛионел Меси, Барселона
Лионел Меси, Барселона - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
Лионел Меси, Барселона
Предсеник Барселоне каже да поглавље звано „Лео Меси“ није завршено и да ће Аргентинац добити „најлепши могући крај“ каријере на Камп Ноу.
„Меси је био све. Највећи икада у историји Барсе. Може да се пореди само са Јоханом Кројфом, али морало је да се догоди то што се догодило. Морали смо да донесемо тешку одлуку коју смо наследили. Надам се да Месијево поглавље у Барси није завршено. Наша је дужност да пробамо да нађемо начин да поправимо то поглавље, како би се завршило на најлепши начин“, закључио је Лапорта.
Немања Матић  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
СПОРТ
„Као да убијем нечије рођаке и тражим да држе моју слику“ – Немања поново очитао лекцију Енглезима
Српски фудбалер Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
СПОРТ
Манчестер јунајтед тражи Србина – да ли је време за трансфер каријере?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала